Els alcaldes i alcaldesses de la Costa Brava estan convocats a una reunió aquest divendres a Platja d’Aro amb el departament de Territori i sostenibilitat de la Generalitat per tractar l’estat de tramitació d’un pla director que permetria revisar projectes no sostenibles al litoral empordanès.

És una trobada que es realitzarà a l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro. Per la banda del govern català, hi assistirà el secretari d’Hàbitat Urbà i Territori, Agustí Serra, acompanyat de Pere Vila, delegat del govern a Girona.

L’objectiu, doncs, “explicar l’estat de tramitació del nou Pla director urbanístic (PDU) de revisió de sectors no sostenibles en l’àmbit del litoral gironí”, segons s’ha detallat a un comunicat.

És una anàlisi que va anunciar en roda de premsa el conseller de Territori i Sostenibilitat, que defensava que, a més de conversar amb les entitats ecologistes, s’havia de parlar amb els Ajuntaments.

Aquestes direccions possibles són la concentració, la reducció o inclús la desclassificació dels terrenys on s’han de fer els projectes.

Nombrosos projectes polèmics

Ens els darrers mesos, us hem explicat una gran quantitat de projectes urbanístics polèmics que pretenen aixecar edificacions en punts emblemàtics de la Costa Brava. Els vam recollir en aquest article:

10 “pollastres urbanístics” del Baix Empordà