24.4 C
Pals
Diumenge, 23 juny 2024
- Publicitat -

Els alumnes de l’escola d’adults de Sant Feliu de Guíxols estrenen ‘Bericaldista’, un musical fet a partir de textos de Narcís Masferrer

La peça dura uns 75 minuts i es basa en els textos i dibuixos que conformen el fons Masferrer, dipositat a l’Arxiu Municipal.

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Els alumnes de l’escola d’adults de Sant Feliu de Guíxols estrenen ‘Bericaldista’, un musical realitzada per ells mateixos i feta a partir de textos de l’escriptor i dramaturg ganxó Narcís Masferrer. La presentació del film es farà al Teatre Auditori que porta el nom de l’escriptor el proper dijous 16 de juny a les sis de la tarda. En el film hi ha participat els alumnes i el professorat de l’escola d’adults i consta de set cançons que Masferrer ja tenia preparades i que s’han adaptat per a la pel·lícula. Amb la projecció que es farà es recupera d’aquesta manera la presencialitat d’aquest acte que s’havia hagut de transmetre a través de la Canal Ganxó de You Tube els dos darrers anys per culpa de la pandèmia.

El guió literari parteix de la proposta que van fer el 2013 l’exdirector de l’escola d’adults Toni Ferrer, conjuntament amb Judith Albertí. La peça dura uns 75 minuts i es basa en els textos i dibuixos que conformen el fons Masferrer, dipositat a l’Arxiu Municipal. El títol de l’obra, ‘Bericaldista’, que és la paraula clau del musical, i no té un significat concret, si bé tot apunta a  que voldria dir: persona a qui li agrada l’alegria i la xerinola sanes. I és que ve d’una cançó que cantaven Masferrer i els seus amics amb la música de “Shanghai Lil” de la pel·lícula Desfile de candilejas (1933) i que va ser recuperada per Toni Ferrer Gallego.

A la pel·lícula de l’Escola d’Adults, on la gran majoria d’escrits són sortits de la ploma de Masferrer, l’autor la fa servir força, a vegades amb alguna variació com “bericalda”.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Les estafes per internet es dupliquen a les comarques gironines els últims cinc anys arribant a produir-se’n 23 al dia

Les estafes a través d’internet a la Regió Policial de Girona s’han duplicat els darrers cinc anys. En concret i segons el registre dels Mossos d’Esquadra, s’ha passat de 4.248 delictes d’aquest tipus el 2018 a un total de 8.479 l’any passat.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -