23.5 C
Pals
Dijous, 30 juny 2022
- Publicitat -

Els Amics de les Illes Formigues tornen a manifestar-se i troben un obús sense detonar

El grup de submarinistes han trobat un obús sense detonar a poca profunditat a tocar de les illes Fomigues

David Parreño Mont
David Parreño Mont
Productor i redactor de Ràdio Capital de l’Empordà.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Els Amics de les Illes Formigues han organitzat una nova “manifestació subterrània” per reclamar una millor protecció de l’entorn, en la qual hi han participat una cinquantena de submarinistes. És el segon any que es realitza la manifestació per defensar l’entorn de les Illes Formigues. L’any passat una trentena de submarinistes es van manifestar sota l’aigua. L’associació defensa cal regular usos que es fa d’aquest espai i, a més, denuncia les llicències per extreure corall vermell que va atorgar el govern del PP.

Aquest any, però, s’han trobat amb una sorpresa. Quan estaven duent a terme la protesta, s’han trobat amb un obús sense detonar a uns sis metres de profunditat a propr de les illes Formigues. L’artefacte està sencer, encara que en mal estat. Mesura uns 90 centímetres de larg per uns 30 d’ample. L’entitat ha alertat la Guàrdia Civil, que ens els propers dies examinarà l’artefacte.

Autor: Ramón Casabayó

L’associació defensa que cal que les administracions actuïn, tant l’administració local com l’estatal, encara que admet que cada govern té diferents competències respecte les Illes Formigues. El president de l’entitat, Jordi Sistach, va destacar a Ràdio Capital que el discurs dels Amics de les Illes Formigues és el del “sentit comú”, d’una persona que s’estima el territori i es preocupa pel llegat que es deixarà d’aquest espai. Un entorn que està variant tant pel canvi climàtic com per l’acció humana.

Autor: Ramón Casabayó

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Anna Portomeñe: “En aquesta 2ª edició del Festival Salat hem buscat una programació de comèdia més transversal”

A Ràdio Capital hem pogut parlar amb la directora del Festival Salat de Sant Feliu de Guíxols ( que es celebra a partir de l'1 de juliol, i que durant 3 dies omplirà la vila baixempordanesa de tot tipus d'espectacles humorístics)
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -