12.2 C
Pals
Dijous, 25 febrer 2021

Els armadors de Palamós no han cobrat ni les ajudes COVID ni les de la veda de l’any passat

Dels darrers tretze mesos només n’han treballat vuit

El més llegit

Calonge i Sant Antoni no tindran policia local durant la nit davant les protestes

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha decidit deixar al descobert el servei durant les nits de la Policia Local i només cobrir els torns de dia davant le protestes de la setmana passada, segons ha informat el Diari de Girona.

El turisme britànic podrà tornar a la Costa Brava aquest estiu, segons Boris Johnson

Des del Grup Costa Brava Centre reben la notícia satisfactòriament, però reclamen que necessiten que la informació els arribi abans i l'obertura de fronteres, tan nacionals com internacionals.

El CSIF demanda l’ajuntament de St. Feliu de Guíxols

La Central Sindical Independent i de Funcionaris ha actuat per defensar un funcionari a qui no se li reconeix la tasca de suplència

Alumnes que lluiten contra el canvi climàtic des de les aules

Els alumnes de 1r d'ESO de l'escola Prats de la Carrera de Palafrugell estan desenvolupant un projecte que té de lema 'El mar comença aquí'. Volen conscienciar la població sobre la importància de cuidar el medi ambient i no llençar brossa pel vàter o pels embornals.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

La major part dels armadors de Palamós no han rebut cap ajuda financera, ni per l’aturada de la Covid-19 ni per la veda de l’any passat i només han pogut treballar 8 mesos dels 13 mesos passats. Les vedes d’arrossegament i del Pla de gestió de la gamba del 2020 es van fer durant els mesos de gener i febrer. Un cop reiniciada la feina, al març, va arribar el confinament per el coronavirus i per tant no van poder sortir a la mar. A mitjan abril van poder tornar a treballar però per torns i no es va estabilitzar la situació abans del mes de juny. Pel que fa a aquest any, fa un mes que ha començat la veda i durarà encara un de més.

Francesc Benaiges, armador de la barca Germans Gras que està inclosa en el Pla de gestió de la gamba, va explicar la seva situació a Ràdio Palamós.

A més, lamenta que a Palamós només tres embarcacions hagin cobrat les ajudes de la Covid-19 mentre que a Roses sí que la majoria les van cobrar. Tot i així, Benaiges va explicar que formar part del Pla de gestió de la gamba els va facilitar aguantar econòmicament i deplora que les altres confraries no hagin seguit els mateixos passos que Palamós.

Finalment, davant la notícia que les eleccions de les confraries de pescadors s’han ajornat sine die, Francesc Benaiges, que va ser patró major de la Confraria de Pescadors de Palamós durant 11 anys, va comentar que és una carga difícil quan també has de sortir a pescar.

- Publicitat -
- Publicitat -

1 COMENTARI

Comments are closed.

Últimes notícies

El Consell Comarcal impulsa nous convenis d’arquitectura pels ajuntaments més petits

Aquest nou servei dona cobertura a aquells consistoris que, per la seva petita dimensió, no disposen d’oficines tècniques pròpies.

Altres notícies