16.8 C
Pals
Divendres, 15 octubre 2021
- Publicitat -

Els armadors de Palamós no han cobrat ni les ajudes COVID ni les de la veda de l’any passat

Dels darrers tretze mesos només n’han treballat vuit

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

La major part dels armadors de Palamós no han rebut cap ajuda financera, ni per l’aturada de la Covid-19 ni per la veda de l’any passat i només han pogut treballar 8 mesos dels 13 mesos passats. Les vedes d’arrossegament i del Pla de gestió de la gamba del 2020 es van fer durant els mesos de gener i febrer. Un cop reiniciada la feina, al març, va arribar el confinament per el coronavirus i per tant no van poder sortir a la mar. A mitjan abril van poder tornar a treballar però per torns i no es va estabilitzar la situació abans del mes de juny. Pel que fa a aquest any, fa un mes que ha començat la veda i durarà encara un de més.

Francesc Benaiges, armador de la barca Germans Gras que està inclosa en el Pla de gestió de la gamba, va explicar la seva situació a Ràdio Palamós.

A més, lamenta que a Palamós només tres embarcacions hagin cobrat les ajudes de la Covid-19 mentre que a Roses sí que la majoria les van cobrar. Tot i així, Benaiges va explicar que formar part del Pla de gestió de la gamba els va facilitar aguantar econòmicament i deplora que les altres confraries no hagin seguit els mateixos passos que Palamós.

Finalment, davant la notícia que les eleccions de les confraries de pescadors s’han ajornat sine die, Francesc Benaiges, que va ser patró major de la Confraria de Pescadors de Palamós durant 11 anys, va comentar que és una carga difícil quan també has de sortir a pescar.

- Publicitat -
- Publicitat -

1 COMENTARI

Comments are closed.

- Publicitat -

“Hem de manifestar-nos contra la pujada del preu de la llum per fer pressió política”

Parlem amb en Sergi Cot, un dels portaveus de la plataforma Apaguem Endesa, sobre la manifestació de demà a Girona
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -