10.6 C
Pals
Dimecres, 24 febrer 2021

Calonge i Sant Antoni aconsegueix la cessió de la carretera C-253 fins a Platja d’Aro

L'Ajuntament signa un conveni amb la Generalitat, que aportarà 268.533 euros per condicionar la via

El més llegit

Calonge i Sant Antoni no tindran policia local durant la nit davant les protestes

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha decidit deixar al descobert el servei durant les nits de la Policia Local i només cobrir els torns de dia davant le protestes de la setmana passada, segons ha informat el Diari de Girona.

Comença la vacunació contra la COVID-19 en punts emblemàtics del Baix Empordà

Aquest dimarts s’inicia el procés de vacunació a les persones amb gran dependència i la setmana vinent amb majors de 80 anys. Es vacunarà al Teatre Mundial o a Can Quintana

El turisme britànic podrà tornar a la Costa Brava aquest estiu, segons Boris Johnson

Des del Grup Costa Brava Centre reben la notícia satisfactòriament, però reclamen que necessiten que la informació els arribi abans i l'obertura de fronteres, tan nacionals com internacionals.

Alumnes que lluiten contra el canvi climàtic des de les aules

Els alumnes de 1r d'ESO de l'escola Prats de la Carrera de Palafrugell estan desenvolupant un projecte que té de lema 'El mar comença aquí'. Volen conscienciar la població sobre la importància de cuidar el medi ambient i no llençar brossa pel vàter o pels embornals.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

La Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni han signat un conveni de cessió de la carretera C-253, en el tram que va des de Sant Antoni fins a Platja d’Aro. L’acord estableix que el Govern cedeix la carretera al consistori i que també hi farà una aportació de 268.533,78 euros per fer-hi tasques de condicionament, adequació i remodelació del tram cedit. Entre les actuacions, hi ha prevista la millora del ferm, la senyalització vertical i de diversos talussos. A més, la Generalitat es compromet a redactar el projecte executiu de transformació del tram en una via urbana, valorat en uns 75.000 euros.
La cessió permetrà a l’Ajuntament impulsar la creació de la via verda que ha d’enllaçar Sant Antoni amb Platja d’Aro.

En aquest sentit, i en paral·lel a la cessió de la carretera, el consistori ja ha aprovat el projecte de taxació conjunta dels terrenys qualificats com a sistema viari necessaris per executar aquest projecte. D’aquesta manera, ultima els passos per a l’expropiació dels terrenys afectats per la construcció de la via verda. Es tracta de gairebé 1000 metres quadrats qualificats com a sistema viari.

El projecte de via verda permetrà connectar el nucli de Sant Antoni amb Platja d’Aro, donant continuïtat a la via del Tren Petit, que va de Palamós a Palafrugell. Per la banda de Platja d’Aro, la via verda podrà connectar amb la dels Carrilets, que va d’Olot a Sant Feliu de Guíxols. El tram que anirà de Sant Antoni a Platja d’Aro enllaçarà dos nuclis de població turístics, i el seu recorregut també facilitarà el pas de vianants i ciclistes dels diferents càmpings que hi ha en aquesta carretera, i millorarà l’accés a les platges i cales d’aquest sector.

L’alcalde del municipi, Jordi Soler, valora positivament la cessió i diu que permetrà que el consistori gestioni “directament” la via, que ja tenia un ús urbà.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Pla de xoc d’ajudes a Palafrugell per pal·liar la crisi de la COVID-19

Serà una reducció d’impostos i taxes, l ajudes directes i ajudes a les persones més vulnerables

Altres notícies