16.8 C
Pals
Divendres, 15 octubre 2021
- Publicitat -

Calonge i Sant Antoni aconsegueix la cessió de la carretera C-253 fins a Platja d’Aro

L'Ajuntament signa un conveni amb la Generalitat, que aportarà 268.533 euros per condicionar la via

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

La Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni han signat un conveni de cessió de la carretera C-253, en el tram que va des de Sant Antoni fins a Platja d’Aro. L’acord estableix que el Govern cedeix la carretera al consistori i que també hi farà una aportació de 268.533,78 euros per fer-hi tasques de condicionament, adequació i remodelació del tram cedit. Entre les actuacions, hi ha prevista la millora del ferm, la senyalització vertical i de diversos talussos. A més, la Generalitat es compromet a redactar el projecte executiu de transformació del tram en una via urbana, valorat en uns 75.000 euros.
La cessió permetrà a l’Ajuntament impulsar la creació de la via verda que ha d’enllaçar Sant Antoni amb Platja d’Aro.

En aquest sentit, i en paral·lel a la cessió de la carretera, el consistori ja ha aprovat el projecte de taxació conjunta dels terrenys qualificats com a sistema viari necessaris per executar aquest projecte. D’aquesta manera, ultima els passos per a l’expropiació dels terrenys afectats per la construcció de la via verda. Es tracta de gairebé 1000 metres quadrats qualificats com a sistema viari.

El projecte de via verda permetrà connectar el nucli de Sant Antoni amb Platja d’Aro, donant continuïtat a la via del Tren Petit, que va de Palamós a Palafrugell. Per la banda de Platja d’Aro, la via verda podrà connectar amb la dels Carrilets, que va d’Olot a Sant Feliu de Guíxols. El tram que anirà de Sant Antoni a Platja d’Aro enllaçarà dos nuclis de població turístics, i el seu recorregut també facilitarà el pas de vianants i ciclistes dels diferents càmpings que hi ha en aquesta carretera, i millorarà l’accés a les platges i cales d’aquest sector.

L’alcalde del municipi, Jordi Soler, valora positivament la cessió i diu que permetrà que el consistori gestioni “directament” la via, que ja tenia un ús urbà.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

“Hem de manifestar-nos contra la pujada del preu de la llum per fer pressió política”

Parlem amb en Sergi Cot, un dels portaveus de la plataforma Apaguem Endesa, sobre la manifestació de demà a Girona
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -