22.4 C
Pals
Diumenge, 26 setembre 2021
- Publicitat -

Els banyistes recuperen la Trona de Calella de Palafrugell

David Parreño Mont
Productor i redactor de Ràdio Capital de l’Empordà.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

Satisfacció entre els banyistes i els veïns de Tamariu i Calella de Palafrugell per les noves fórmules per minimitzar l’impacte de la reordenació de les platges que havia dictat la Capitania Marítima de Palamós. Un dels nous acords ha estat el de desplaçar el canal d’entrada d’embarcacions a la platja del Canadell, alliberant així la zona de la Trona pels banyistes. Aquest lloc quedarà fora de l’espai de pas, un element llargament reivindicat des de les associacions de veïns. Pel que fa al sector de Malaespina, on ara hi ha una sola boia, s’ha acordat posar-n’hi més; però no s’ha pogut desencallar Sant Roc, que no té solució i l’embarcador quedarà inutilitzat inevitablement.

Les mesures acordades han apaivagat els ànims dels banyistes, que s’havien arribat a manifestar a la platja. El president de l’Associació de Veïns i Amics de Calella de Palafrugell, Francesc Vaqué, assegura que la bona sintonia de les parts ha facilitat l’acord.

L’Ajuntament de Palafrugell ha anunciat ara aquests nous avanços en la negociació que va començar amb la Generalitat i el govern espanyol arran de les queixes veïnals. En la darrera reunió entre les dues administracions, el passat 12 de juliol, es va arribar a l’acord que l’ajuntament col·locaria en algunes cales elements d’unió entre les boies, que permetrien delimitar-les de manera més clara. Alhora també es va consensuar procedir a la instal·lació d’unes “línies de vida”, de manera perpendicular a la costa i que permetrien el descans dels banyistes dins de la zona de seguretat.

Ara, totes aquestes propostes ja es podran aplicar de manera immediata, just quan comença el mes d’agost, la temporada de més afluència de visitants a les platges.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -