11.1 C
Pals
Diumenge, 3 març 2024
- Publicitat -

Els besnéts d’Eusebi Fina i Girbau cedeixen el seu fons a l’Arxiu Municipal de Palafrugell

Aquest fons conté la documentació reunida principalment per Eusebi Fina i Girbau, besavi dels donants, com a resultat de la seva activitat professional i intel·lectual

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Els germans Rosa Trias (Xeixa, Elisabet, Helena i Eduard) han fet donació del fons documental Eusebi Fina Girbau i família a l’Ajuntament de Palafrugell. Aquest fons conté la documentació reunida principalment per Eusebi Fina i Girbau, besavi dels donants, com a resultat de la seva activitat professional i intel·lectual, i  també els documents produïts per algun membre de la seva família.

L’acte de cessió ha tingut lloc avui a l’Arxiu Municipal amb la presència dels germans Rosa Trias i de Josep Piferrer, primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Palafrugell.

Eusebi Fina i Girbau

Eusebi Fina i Girbau (1857-1932) va ser un jurista palafrugellenc que va exercir com a procurador dels tribunals a Barcelona, ciutat on va morir. Va compaginar l’activitat professional amb la recerca en el camp de la història del dret i de la història en general, i amb la creació literària.

Malgrat viure i treballar a Barcelona, no es va desvincular mai de Palafrugell i de l’Empordà, com demostren les seves estades d’estiu a Llafranc, nucli que va voler convertir en destinació turística, i la seva contribució a fundar l’Ateneu Empordanès, del qual va ser el primer president. Josep Pla el considerava «l’autèntic creador de Llafranc».

El fons Eusebi Fina i Girbau i família

La documentació donada reflecteix profusament la seva trajectòria professional i intel·lectual. Una part d’aquests documents està molt relacionada amb Llafranc, aporta coneixement d’aquesta població i està formada tant per documents textuals com per documents gràfics, els quals permeten de veure com era Llafranc un segle enrere.

És un fons, doncs, voluminós, però també important, del punt de vista del contingut. Completen el fons la documentació relativa a Dolors Vergés i Moreu, la seva esposa, a les filles del matrimoni que van formar tots dos (Manuela, Joaquima i Eulàlia) i a Joan Anton Sapera Fina, un nét seu.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -