20.3 C
Pals
Divendres, 27 maig 2022
- Publicitat -

Els bisbalencs atrapats a Cusco (Perú) pel Covid-19 podrien sortir-ne dilluns

Bones notícies pels nois enxampats pel Covid-19 ja que l’ambaixada els hauria aconseguit un vol amb destinació Lima

[rt_reading_time label="Temps de lectura:" postfix="minuts" postfix_singular="minut"]
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Com hem vingut informant a Ràdio Capital, als bisbalencs Joan Ramírez i Bernat Jaumandreu amb qui vam parlar dimecres, els va enxampar a Cusco (Perú) el tancament de fronteres motivat pel Covid-19. Aquesta ciutat, que és una de les més interessants de Sud-amèrica i destinació turística de primer ordre, està situada a 936 quilòmetres de la capital, Lima, i els dos nois, per causes que ells mateixos van explicar en l’entrevista, no van viatjar en el comboi que el passat 28 de mars va traslladar 167 persones per carretera des de Cusco fins Lima i finalment van embarcar cap a Europa.

Un nombre aproximat de 90 ciutadans amb passaport espanyol entre el que es troben els dos bisbalencs, romanen ara mateix en la mateixa situació, confinats a Cusco pel Coronavirus, i estan a l’espera de que l’ambaixada espanyola a Lima els hi ofereixi una solució de sortida del país andí. El bisbalenc Òscar Aparicio, cap de gabinet del Subdelegat del Govern a Girona, ha estat des del primer moment en contacte permanent amb el dos xicots per tal de oferir-lis suport, i finalment l’ambaixada, davant la impossibilitat del trasllat per carretera els hauria aconseguit passatge en un vol amb destinació Lima per dilluns 13 o dimarts 14 si be els nois no en tenen encara la confirmació definitiva.

Ells s’estimen més no cantar victòria encara ja que a les vicissituds viscudes els darrers dies s’afegeix ara un nou contratemps de última hora, ja que una de les persones amb les que compartien allotjament ha emmalaltit, aparentment a causa d’unes d’angines, i te unes dècimes de febre. En principi això no hauria de representar un problema ja que el trastorn sembla lleu i la noia només té un xic de febre, però fins a darrera hora no estaran del tot tranquils.

Per la seva banda i segons ha pogut saber Ràdio Capital de fonts properes a l’ambaixada, tots els passatgers hauran de passar els controls sanitaris establerts per les autoritats del Perú abans de viatjar a Lima, i un cop allà hauran d’allotjar-se en un hotel del que encara no s’ha facilitat informació. El vol que els hauria de traslladar de Lima a Madrid seria en un avió comercial que sortiria de Lima dins la setmana a partir del 14 d’abril, i els passatgers haurien d’abonar una quantitat aproximada de 190$ de dòlars a la companyia aèria. L’ambaixada ha sol·licitat també que d’entre els viatgers surtin dos «voluntaris» que exerceixin com a “coordinadors” durant el viatge.
Tot plegat doncs, un embolic considerable del que esperem poder informar aviat del seu final feliç.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El Baix Empordà planifica la temporada de prevenció d’incendis forestals

Davant l'elevat risc d'incendi previst per aquest estiu, representants del Consell Comarcal del Baix Empordà, dels municipis de la comarca i dels cossos d'emergència s'han trobat per tractar la prevenció d'incendis.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -