7.2 C
Pals
Divendres, 5 març 2021

Els Comuns acusen al govern de Palamós de voler convertir el municipi “en el nou Begur de la Costa Brava”

El Parlament de Catalunya va desestimar dimecres dues Propostes de Resolució registrades per Catalunya En Comú Podem (CatECP) contràries a l'especulació urbanística a la zona de Bellafosca de Palamós i al projecte d'arranjament del camí de ronda a Palamós.

El més llegit

MAPA: Com avança la vacunació al Baix Empordà, municipi a municipi

Les campanyes de vacunació segueixen avançant. Aquesta setmana ja s’ha començat a vacunar a ciutadans de més de 80 anys al mateix temps que també s’administren les dosis d’AstraZeneca als docents de menys de 55 anys. Fem un repàs de com està la situació al Baix Empordà.

#FactCheckCapital: No, la família de porcs senglars no passeja per Platja d’Aro, és Israel

Un vídeo que ha circulat per les xarxes mostra un grup de porcs senglars, els usuaris diuen que és a Platja d'Aro, però Ràdio Capital ha verificat el vídeo i està gravat en un altre indret

Francesc Ferrer: “Si el Club Llagostera jugués a l’Estartit, generaria molts avantatges pel municipi”

El Club Llagostera Costa Brava podria jugar a l'Estartit com a seu fixa. Es trata d'un tema molt embrionari...

Compartim-nos, cuidem-nos

Des de ja fa un temps, en les trobades casuals amb amics, un tret comú en les converses ja...
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

El portaveu dels Comuns a la comissió de Territori i sostenibilitat del Parlament de Catalunya, David Cid, ha dit que el govern de Palamós “vol convertir el municipi en el nou Begur de la Costa Brava”. La Comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament de Catalunya va desestimar dimecres dues Propostes de Resolució registrades per Catalunya En Comú Podem (CatECP) contràries a l’especulació urbanística a la zona de Bellafosca de Palamós i al projecte d’arranjament del camí de ronda a Palamós.

“No entenem que la platja de la Fosca perdi la pineda de la Bellafosca. Creiem que aquests terrenys s’han de preservar, no es poden perdre ni té cap sentit que s’hi pugui edificar per més que sigui sòl urbanitzable” ha dit Cid. Segons el diputat dels Comuns, la pineda que està a tocar de la platja de la Fosca té “un alt valor ecològic”.

Lluís Puig, alcalde de Palamós, ha dit que “no comparteixen gens” aquesta visió, d’una banda perquè el terreny de la Fosca és urbanitzable des de fa molts anys.

 

D’altra banda, també assenyala que “l’exponent més evident és l’actuació que s’està fent en el camí de ronda, bàsicament una intervenció d’un alt cost econòmic, un milió dos-cents mil euros, “que a més té un impacte de desnaturalització del camí de ronda”.

En referència a això, l’alcalde de Palamós ha dit en declaracions a Ràdio Capital que confia que quan la gent vegi les actuacions del Camí de Ronda, “veuran que no tenen res a veure amb el que diu el senyor Cid”. Ha dit que el que volen és que es pugui preservar l’entorn natural que transcorre.

Tot i així, Cid diu que “l’impacte serà molt gran”.

Cid també ha dit que s’ha d’apostar per presevar l’entorn per atraure a un “turisme de qualitat”, en comptes d’apostar pel “totxo i la construcció” perquè “el litoral gironí ha superat el seu límit de càrrega“.


Els Comuns consideren que “l’orientació que està prenent l’Ajuntament de Palamós no és la més adequada” i que la Generalitat no hauria de consentir les demandes que està plantejant el consistori, que “fins i tot demana relaxar el pla director urbanístic de sòls no sostenibles perquè afecti només a edificis públics, en cap cas als privats”.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

OR estrenen ‘Respirar’ en col·laboració de Joan Dausà i Ombra

Els OR (O-ERRA) acaben de presentar ‘Respirar’ en col·laboració de Joan Dausà i Mireia Flores (OMBRA) i que és el segon senzill del disc “Imaginari”. La cançó està inspirada en la crisi de refugiats que pateix Europa en els darrers anys i conviden a posar-se en la pell de la persona que fuig de la…

Altres notícies