22.4 C
Pals
Diumenge, 1 agost 2021
- Publicitat -

Els Comuns acusen al govern de Palamós de voler convertir el municipi “en el nou Begur de la Costa Brava”

El Parlament de Catalunya va desestimar dimecres dues Propostes de Resolució registrades per Catalunya En Comú Podem (CatECP) contràries a l'especulació urbanística a la zona de Bellafosca de Palamós i al projecte d'arranjament del camí de ronda a Palamós.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

El portaveu dels Comuns a la comissió de Territori i sostenibilitat del Parlament de Catalunya, David Cid, ha dit que el govern de Palamós “vol convertir el municipi en el nou Begur de la Costa Brava”. La Comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament de Catalunya va desestimar dimecres dues Propostes de Resolució registrades per Catalunya En Comú Podem (CatECP) contràries a l’especulació urbanística a la zona de Bellafosca de Palamós i al projecte d’arranjament del camí de ronda a Palamós.

“No entenem que la platja de la Fosca perdi la pineda de la Bellafosca. Creiem que aquests terrenys s’han de preservar, no es poden perdre ni té cap sentit que s’hi pugui edificar per més que sigui sòl urbanitzable” ha dit Cid. Segons el diputat dels Comuns, la pineda que està a tocar de la platja de la Fosca té “un alt valor ecològic”.

Lluís Puig, alcalde de Palamós, ha dit que “no comparteixen gens” aquesta visió, d’una banda perquè el terreny de la Fosca és urbanitzable des de fa molts anys.

 

D’altra banda, també assenyala que “l’exponent més evident és l’actuació que s’està fent en el camí de ronda, bàsicament una intervenció d’un alt cost econòmic, un milió dos-cents mil euros, “que a més té un impacte de desnaturalització del camí de ronda”.

En referència a això, l’alcalde de Palamós ha dit en declaracions a Ràdio Capital que confia que quan la gent vegi les actuacions del Camí de Ronda, “veuran que no tenen res a veure amb el que diu el senyor Cid”. Ha dit que el que volen és que es pugui preservar l’entorn natural que transcorre.

Tot i així, Cid diu que “l’impacte serà molt gran”.

Cid també ha dit que s’ha d’apostar per presevar l’entorn per atraure a un “turisme de qualitat”, en comptes d’apostar pel “totxo i la construcció” perquè “el litoral gironí ha superat el seu límit de càrrega“.


Els Comuns consideren que “l’orientació que està prenent l’Ajuntament de Palamós no és la més adequada” i que la Generalitat no hauria de consentir les demandes que està plantejant el consistori, que “fins i tot demana relaxar el pla director urbanístic de sòls no sostenibles perquè afecti només a edificis públics, en cap cas als privats”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El nou Llagostera s’estrena contra el Girona a Palamós

El partit serà el primer d'una nova etapa després del canvi de nom del Llagostera i de tornar al camp de Palamós, a més a més s'hi permetrà fins a 2.500 espectadors al camp
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -