24.1 C
Pals
Dijous, 3 desembre 2020

Els Comuns acusen al govern de Palamós de voler convertir el municipi “en el nou Begur de la Costa Brava”

El Parlament de Catalunya va desestimar dimecres dues Propostes de Resolució registrades per Catalunya En Comú Podem (CatECP) contràries a l'especulació urbanística a la zona de Bellafosca de Palamós i al projecte d'arranjament del camí de ronda a Palamós.

El més llegit

Detingut un clan per robar violentament joies a gent gran a Calonge

En total s’han detingut cinc persones que ja han ingressat a presó, el valor dels objectes sostrets arriba gairebé a 87.000 euros

Una pista de patinatge de gel sintètic aquest Nadal a Palamós

La gran novetat d’enguany per a les festes de Nadal a Palamós és la instal·lació d’una pista de patinatge...

Brot de coronavirus a la residència Palamós Gent Gran amb 47 infectats

El brot a la residència de gent gran de Palamós es va conèixer gràcies a un cribratge entre els treballadors

Anna Ribera: “La gran majoria dels positius són asimptomàtics i els que són simptomàtics és perquè tenien una patologia prèvia”

Una de les notícies que més ha destacat al Supermatí d’avui ha estat el brot de 47 positius a...
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

El portaveu dels Comuns a la comissió de Territori i sostenibilitat del Parlament de Catalunya, David Cid, ha dit que el govern de Palamós “vol convertir el municipi en el nou Begur de la Costa Brava”. La Comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament de Catalunya va desestimar dimecres dues Propostes de Resolució registrades per Catalunya En Comú Podem (CatECP) contràries a l’especulació urbanística a la zona de Bellafosca de Palamós i al projecte d’arranjament del camí de ronda a Palamós.

“No entenem que la platja de la Fosca perdi la pineda de la Bellafosca. Creiem que aquests terrenys s’han de preservar, no es poden perdre ni té cap sentit que s’hi pugui edificar per més que sigui sòl urbanitzable” ha dit Cid. Segons el diputat dels Comuns, la pineda que està a tocar de la platja de la Fosca té “un alt valor ecològic”.

Lluís Puig, alcalde de Palamós, ha dit que “no comparteixen gens” aquesta visió, d’una banda perquè el terreny de la Fosca és urbanitzable des de fa molts anys.

 

D’altra banda, també assenyala que “l’exponent més evident és l’actuació que s’està fent en el camí de ronda, bàsicament una intervenció d’un alt cost econòmic, un milió dos-cents mil euros, “que a més té un impacte de desnaturalització del camí de ronda”.

En referència a això, l’alcalde de Palamós ha dit en declaracions a Ràdio Capital que confia que quan la gent vegi les actuacions del Camí de Ronda, “veuran que no tenen res a veure amb el que diu el senyor Cid”. Ha dit que el que volen és que es pugui preservar l’entorn natural que transcorre.

Tot i així, Cid diu que “l’impacte serà molt gran”.

Cid també ha dit que s’ha d’apostar per presevar l’entorn per atraure a un “turisme de qualitat”, en comptes d’apostar pel “totxo i la construcció” perquè “el litoral gironí ha superat el seu límit de càrrega“.


Els Comuns consideren que “l’orientació que està prenent l’Ajuntament de Palamós no és la més adequada” i que la Generalitat no hauria de consentir les demandes que està plantejant el consistori, que “fins i tot demana relaxar el pla director urbanístic de sòls no sostenibles perquè afecti només a edificis públics, en cap cas als privats”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Aena posa en marxa el pla d’hivern a l’aeroport de Girona pel risc de patir contingències de gel i neu

La campanya actual compta amb un pressupost de 2 MEUR per a totes les instal·lacions de l'Estat
- Publicitat -

La crisi de la covid afectarà més la Costa Brava que l’interior de Girona i l’impacte a la indústria serà “transitori”

L'autor de l'anuari del BBVA augura que el sector serveis destruirà aquest any tota l'ocupació creada a partir del 2007

Els comerciants de Palafrugell, protagonistes de la campanya de Nadal de l’IPEP

“A Palafrugell, sense ells ni elles no hi ha comerç! Sense tu, tampoc!”

Rosalía, possible nova col·laboració al remix de ‘Blinding Lights’

Segons una font d’ATLR, Rosalía podria aparèixer al remix de ‘Blinding Lights‘ de The Weeknd. Si es confirmés la col·laboració, seria la segona de l’artista en menys d’una setmana. La possible aparició de Rosalía en un remix de ‘Blinding Lights‘ fa que es plantegen una sèrie de preguntes, com per exemple, perquè The Weeknd decidiria…

Ebri Knight avancen el seu nou disc amb ‘Carrer’

‘Carrer’ és el primer single d’avançament que dóna nom al nou disc d’Ebri Knight i que es publicarà durant el primer trimestre de 2021. La cançó sintetitza la idea del disc: parla d’aquest espai on hem viscut els millors aprenentatges de la vida. La cançó ens explica la intensitat amb la que el carrer ens…

Altres notícies