Els xefs que organitzen les Jornades Gastronòmiques de Pals reclamen que l’Ajuntament es “vinculi més” amb aquests esdeveniments que organitzen quatre vegades cada any, en què es potencia un ingredient de qualitat del territori. El consistori respon que “és una iniciativa privada” i que ells han de mirar per “tots els restaurants del municipi”.

En el marc de la presentació de les jornades de la tòfona, el xef del restaurant Es Portal, Joan Carles Sánchez, ha demanat “més difusió” per part del consistori palsenc. “El més important és creure’s el que s’està fent al poble, i posar-ho en valor. És el que crec que ha de fer l’Ajuntament”, ha afirmat. “Fan el que poden, però creiem que podrien fer més gastronòmicament parlant”, diu, però afegeix que “el primer pas l’ha de fer el sector privat”.

De la seva banda, Jordi Ribas, xef del Sol Blanc, critica que durant sis anys en què han presentat quatre jornades anuals, només a dues de les presentacions hi ha anat una representació de l’Ajuntament. “Demanem que estiguin més al costat de l’empresariat de Pals per potenciar jornades i tot el que pugui permetre que la població estigui més reconeguda”, ha dit. Creu que una vinculació major “ens projectaria a tots”.

L’Ajuntament: “És una iniciativa privada”

La regidora de promoció econòmica, Sílvia Monar, ha respost, en declaracions a Ràdio Capital, que l’Ajuntament ja “difon el producte local, l’arròs de Pals” i que “altres campanyes són benvingudes, és una cosa privada molt bona pel municipi perquè ajuda a difondre el poble de Pals arreu”.

“Com a municipi, hem de mirar per tots els restaurants, no només per uns quants. Fem la difusió que toca amb la campanya de Pals i la Cuina de l’arròs”, ha dit Monar.