Què dir de Guillem Terribas? Responsable de la Llibreria 22 de Girona, activista cultural, ha estat guardonat amb la Creu de Sant Jordi aquest any. Aquest any ha publicat dos llibres: Alegra’m la vida, dedicat al cinema, i L’avi de la Martina, un llibre infantil.

La Mar Bosch és una escriptora que viu a Vilablareix i que va guanyar el premi de novel·la curta Just Manuel Casero. El seu últim llibre és Les generacions espontànies, dedicat a la ciutat de Girona i publicat amb Edicions del Periscopi.

De Carles Sala us recomanem els seus llibres infantils i juvenils. N’ha publicat molts amb l’editorial La Galera, com Bona nit, Júlia Sóc com sóc. També ha publicat algun conte a la revista Cavall Fort.

Sanjosex no escriu llibres, però sí les seves cançons. Aquest músic i arquitecte de la Bisbal que no ha volgut faltar en les recomanacions de Sant Jordi. En Carles Sanjosé porta uns quants mesos promocionant el disc Cànut, que ha fet amb Carles Belda, per recuperar cançons tradicionals dels nostre avis.