17.6 C
Pals
Divendres, 2 maig 2025
- Publicitat -

Els ocells i el suro centren l’exposició temporal al Museu del Suro

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

El Museu del Suro acull l’exposició “Els ocells de la sureda i l’entorn mediterrani. Diari d’un naturalista” un recull de dibuixos i pintures de Jaume Ramot i Sergi del Rio. L’exposició, que es pot visitar fins al 25 de juliol, es complementa amb un espai infantil, un audiovisual sobre el procés creatiu dels dibuixants i un seguit de vitrines amb mostres i elements propis dels naturalistes.

La mostra compta amb un recull de dibuixos i pintures d’espècies pròpies de l’avifauna de la sureda, de l’entorn mediterrani i també de les pròpies espècies vegetals. A través de les quatre estacions i dels escrits dels naturalistes es poden conèixer les espècies més representatives de la sureda, les curiositats en les migracions, la reproducció, l’alimentació i els recursos alimentaris.

exposició ocells Museu del Suro

Aquesta mostra, de caire divulgatiu i familiar, parteix d’observacions dels dos naturalistes fetes a les suredes, als boscos de muntanya però també a les basses, camps, hortes, camins de ronda i platges. Jaume Ramot, és president i soci fundador del Grup de Natura Sterna, una associació que treballa en la recerca i la divulgació de la flora, fauna, i el medi natural i cultural més proper. Ramot és també il·lustrador de natura afeccionat. Ha publicat diversos llibres i ha publicat articles de temàtica ornitològica. Actualment lidera el projecte de seguiment del gran duc al Baix Empordà. Per altra banda, Sergi del Rio és tatuador a Studio Tattoo Sector 13 a Calonge i professor de dibuix i pintura, ha creat un gran nombre d’obres en relació a l’ornitologia gràcies al seu interès pel naturalisme.

Aquesta exposició és una oportunitat per conèixer en detall la gran diversitat d’aus de la sureda i l’entorn mediterrani, per aprendre a observar la natura a través d’uns prismàtics, per valorar-la i comprendre els processos naturals. En definitiva, per veure de ben a prop tot allò amagat habitualment a les capçades dels arbres, als joncs o fins i tot a cel obert.

 

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Isabel i Fabiola Alcalà: “Cal valorar més i millor la feina que fem els artesans”

El Terracotta Museu de la Bisbal ha inaugurat l’exposició “Ponderosa”, un homenatge a la família Alcalà i a l’empresa Ceràmica La Ponderosa, fundada fa gairebé cinquanta anys. La mostra repassa l’evolució de la ceràmica familiar, des de les peces artístiques del pare i l’avi fins a la producció actual, amb una reivindicació clara de l’artesania local.

Altres notícies