19.4 C
Pals
Dijous, 23 setembre 2021
- Publicitat -

Els palamosins voten el Parc de l’Arbreda com a espai de millora prioritària al municipi

L’adequació de l'àmbit del parc de l'Arbreda, amb un pressupost aproximat de 100.000 € i amb un total de 214 vots, ha estat el projecte més votat en el procés de Participació Ciutadana

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

El procés de Participació Ciutadana que ha decidit la inversió de 200.000 euros en reformes d’equipaments i espais públics de Palamós, ha triat el Parc de l’Arbreda com a projecte més votat per a implementar-hi millores. Diumenge passat 5 de setembre, es va tancar el període de votacions en què els ciutadans han pogut expressar les seves preferències respecte a les millores urbanístiques del municipi. Aquesta votació agrupa també la corresponent a l’any 2020, seguint la decisió del Consell de Participació Ciutadana de realitzar aquests processos cada dos anys. D’aquesta manera, tal com asseguren des de l’Ajuntament de Palamós, no es satura la ciutadania amb projectes de participació molt seguits, i es respecta el ritme de desenvolupament dels projectes escollits que es trobin en període d’execució.

El sufragi es va iniciar el 20 d’agost passat, amb un total de set propostes finals de les quals han resultat guanyadores tres com a més votades. A través de la plataforma digital o les butlletes dipositades a les urnes que es van habilitar a tres equipaments municipals, els palamosins han emès un total de 441 vots vàlids. L’adequació de l’àmbit del parc de l’Arbreda, amb un pressupost aproximat de 100.000 € i amb un total de 214 vots, ha estat el projecte més votat. Seguida de prop en quant a votacions, la millora del parc del Molí de Vent com a espai de passejada i contacte amb la natura, amb un pressupost aproximat de 50.000 €, i que ha obtingut 208 vots; i finalment la implantació d’elements esportius i de joc als espais públics de Palamós, que inicialment contemplava un cost de 80.000 €, i que per topall pressupostari s’haurà de limitar ara a una inversió màxima de 50.000 €. Aquest projecte ha estat el tercer més votat, amb un total de 193 vots.

Un procés participatiu que es va iniciar el novembre de l’any passat

Les diverses sessions participatives i la recollida de propostes realitzades en la primera part d’aquest procés, van deixar un total de 77 propostes dels ciutadans. D’aquestes, i després d’una validació tècnica i de descartar-ne algunes que ja estaven incloses en les partides d’inversió del pressupost municipal, es va reduir el nombre a 16.

Més endavant, al mes de juliol, es va convocar un taller amb la Ciutadania i personal tècnic de l’Ajuntament, que finalment va prioritzar un total de 7 projectes d’acord amb el pressupost fixat (200.000 €). Els quatre que finalment no han estat escollits són: l’adequació per a nous possibles usos de la plaça de Josep Sarquella, amb un pressupost de 90.000 € i 139 vots. També la millora de les quatre places situades al carrer de Martí Montaner i Coris i al carrer d’Enric Vincke, amb una inversió de 80.000 € i 122 vots; la creació o l’arranjament de parcs infantils, amb un pressupost de 50.000 €, i 121 vots. Finalment també estava inclosa la millora del paviment del camí que dóna accés a la vall de la Bell-lloc i va fins al terme de Vall-llobrega, amb un cost aproximat de 90.000 € i un total de 80 vots recollits. Malgrat que ara aquestes quatre propostes no han estat incloses, el consistori podria tenir-les en compte en el futur.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Costa Brava, la demarcació costanera amb més morts per ofegament aquest estiu

De les nou víctimes, una va morir al litoral de Palamós.
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -