9.8 C
Pals
Diumenge, 29 gener 2023
- Publicitat -

El ple ha aprovat els pressupostos pel 2022 de la Bisbal d’Empordà

Els ingressos d'aquests pressupostos es veuen afectats per la suspensió de l'ingrés de la plusvàlua

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà va aprovar de manera inicial el Pressupost General del 2022 en un Ple Municipal extraordinari. Aquests són uns pressupostos on s’enfoca la despesa i la inversió cap a polítiques més verdes  i polítiques socials en benefici dels ciutadans. Tot i això, hi ha hagut una reducció dels ingressos esperats a causa de la suspensió de l’impost de la plusvàlua per part del Tribunal Constitucional.

Els pressupostos pel 2022 van acabar aprovats inicialment amb els vots a favor de l’equip de govern: ERC, CUP i En Comú Podem. El consistori vol dedicar a aquests Pressupostos per a l’any 2022 la suma de 15.569.328, 97 euros.

Despeses de millora de serveis per la ciutadania

El pressupost aprovat té una previsió de despeses de 6.800.000 euros, que representa el 52,61% dels ingressos corrents previstos. En els pressupostos pel 2022 estan previstes les despeses de personal, per l’increment anunciat pel govern espanyol del 2% del sou dels funcionaris públics.  Aquesta despesa permetrà reforçar l’estructura pública del municipi i millorar el servei.

També es mantenen les despeses relacionades amb les partides de manteniment i millora dels espais públics de la ciutat. Això si, hi ha hagut una reducció en les partides creades per donar suport a la ciutadania, per l’afectació en l’impost de la plusvàlua. Aquestes despeses tindran un cost de 249.000,00 € per l’ajuntament del municipi. Tot i la reducció de la partida, des de l’Ajuntament encara es vol apostar per millorar el teixit educatiu, esportiu, cultural, social i comercial de la Bisbal.

Inverió cap un futur més verd

En l’àmbit d’inversió en aquests Pressupostos 2022 de la Bisbal, es vol disposar d’un préstec bancari d’1.420.000,00 € tenint en compte la despesa de 2.545.000,00 €. La diferència es cobrirà a través de subvencions, alienació de patrimoni i, si fa falta, amb fons propis del consistori. El préstec bancari suposaria un endeutament del 62.67% pel municipi. Però aquestes inversions servirien per realitzar accions cap a l’estalvi energètic, actuacions en els edificis municipals, actuacions a la via pública, actuacions per la millora del parc de serveis a la ciutadania.

Pel que fa a les polítiques per una Bisbal més verda es troben les millores en l’enllumenat públic i millorar l’eficiència energètica dels edificis municipals. Els edificis municipals que es preveuen millorar amb aquestes inversions seran l’Església de la Pietat, la residència de la gent gran, la creació d’habitatges socials o la primera fase d’adequació de Can Formatger, entre d’altres.

Els ingressos reduits per la plusvàlua

Pel que fa als ingressos, els Pressupostos 2022, cal preveure la immobilització de l’impost de la plusvàlua. Això es deu a la sentència del tribunal constitucional, que declarava inconstitucional el cobrament d’aquest impost. També es preveuen el pagament d’una part dels endarreriments corresponents a les subvencions dels últims anys per la llar d’infants. Però caldrà esperar a l’anunci de gratuïtat en el tercer curs d’educació infantil (P-2) per part de la Generalitat, que sembla que es farà efectiu a partir del mes de setembre de 2022.

Els Pressupostos 2022 també preveuen dues aportacions de transferències de capital. Aquestes dues aportacions corresponen a les subvencions bianuals de la Diputació de Girona. És evident que part dels Pressupostos Generals pel 2022 han quedat afectats per la suspensió de l’impost de la plusvàlua. Però, tot i això, des del municipi es vol lluitar per aconseguir unes polítiques més verdes i enfocades a millorar la Bisbal d’Empordà per tots els seus residents.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -