11.8 C
Pals
Divendres, 22 gener 2021

Els tres carrers transversals del barri de Sant Josep, a Begur, no tindran, inicialment, aparcament

El més llegit

El Ple de Palamós aprova la segona fase d’obres d’urbanització de La Fosca

La nova fase se centra ara als carrers inclosos dins el sector delimitat per la carretera de La Fosca, el camí del cementiri de Sant Joan, el camí vell de La Fosca i el carrer de l'església de La Fosca.

Reneix el projecte del Tren de la Costa Brava

L'Associació per la Promoció del Transport Públic impulsa la reivindicació i aquest mes començaran a definir un full de ruta.

Quatre municipis del Baix Empordà demanen que se’ls tracti com un de sol amb les restriccions i decidir com aplicar-les

lam conjunt dels quatre municipis del Baix Empordà per ser tractats com un sol perímetre, i tenir veu i vot tant amb les restriccions de la covid-19 com amb les ajudes europees. Els seus alcaldes han redactat una carta conjunta on reclamen "ser escoltats" i poder aplicar les mesures per frenar la pandèmia tenint en compte la realitat de cada lloc.

La Bisbal impulsa una campanya contra la presència d’excrements de gossos a la via pública

La presència d’excrements de gossos a la via pública de la Bisbal és una de les principals queixes ciutadanes. L’actitud insolidària dels propietaris que no recullen les defecacions dels seus gossos ja ha esdevingut un problema de convivència.
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Els tres carrers transversals del barri de Sant Josep d’Esclanyà, a Begur, Mestral, Gregal i Xaloc, que deixaran de ser cul-de-sac per convertir-se en vials de sortida, segons el projecte que ja s’executa, no tindran, inicialment, zones d’aparcament. Així ho va anunciar el regidor d’Obres i Serveis, Jordi Carreras, durant la trobada que va tenir el nou govern municipal, presidit per l’alcaldessa Maite Selva, amb una trentena de veïns ahir a la tarda. La desaparició dels pàrquings dels tres carrers, segons recorda Carreras, ja queden totalment coberts amb l’ampliació del pàrquing, que podrà acollir-ne uns 60, i les noves zones d’aparcament al vial d’entrada, avinguda Sant Josep, i a la part de dalt del nou vial de sortida, l’allargament del carrer Manel Massoni, dins de Palafrugell.

La trobada amb els veïns, que es va fer al local polivalent d’Esclanyà i va durar prop d’una hora, va servir per poder explicar als veïns en què consistien les obres que s’estaven executant en aquest àmbit urbà, ja que no ho havia fet l’anterior equip de govern, i poder escoltar les seves demandes. El responsable de les obres, Juanjo Murgi, va explicar que l’objectiu del projecte era millorar la vialitat de la zona, a més d’adequar la zona d’aparcament, amb enllumenat i asfalt. A més, va recordar que les obres s’han aturat aquest estiu i es reprendran a principis de setembre amb la previsió de tenir-les enllestides de cares a final d’octubre. El projecte, amb un termini de 5 mesos, es va adjudicar a l’empresa Aglomerats Girona per 308.880 euros.

Alguns dels veïns presents van aprofitar per demanar que es preservin els aparcaments als tres carrers transversals, com els hi havia l’anterior govern, amb zona alternativa a ambdues bandes dels vials. Però Murgui ja va deixar clar que aquests desapareixien, més quan ara se’n creaven de nous a ambdues bandes dels esmentats vials. Tot i això, el nou govern no tanca la porta a revisar-ho per més endavant. A més, alguns veïns van aprofitar la trobada amb el govern , en què també hi havia el regidor d’Esclanyà, Marià Renart, per denunciar altres fets del barri, com la brutícia a la riera que passa pel costat, la fibra òptica, la fressa que es produeix quan juguen a la zona esportiva, que forma part de Palafrugell, la poca presència policial o la problemàtica de la recollida d’escombraries porta a porta.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Només 31 famílies de Palamós reben ajudes per a l’habitatge

Dins del pla de xoc de mesures contra les conseqüències econòmiques de la Covid-19, hi havia una part destinada...

Altres notícies