Convent incivisme
Fotografia de Manel Magrinyà

Que la Bisbal està esdevenint una ciutat cada cop més bruta és una afirmació molt escoltada darrerament pels carrers i places de la capital baix empordanesa. En el que no hi ha ni de bon tros unanimitat és en qui és el responsable de la situació, ja que en aquest punt les opinions divergeixen.

Pels uns el màxim culpable de la situació és l’incivisme de la gent mentre que pels altres ho és l’ajuntament, ja sigui per acció en no posar els mitjans adequats per mantenir nets els carrers, o per omissió en no sancionar de manera prou exemplar les conductes incíviques.

Convent incivisme
Convent incivisme

El veïnat del Convent n’està absolutament fart de la degradació del barri, i ha engegat una campanya que pretén fer reflexionar als veïns i veïnes, en el sentit de que l’espai públic és de tothom i per tant també seu.

Pensen que el problema no sempre ve les institucions, i per aquest motiu el principi inspirador de la campanya és el convenciment de que entre totes i tots es pot evitar la brutícia de carrers, places o contenidors, que cada dia va a més. Així ho ha explicat a Ràdio Capital una de les veïnes que la promou

 

Segons manifesten els veïns del Barri del Convent aquestes no són les úniques mesures que han decidit emprendre. En seguiran d’altres que es perllongaran en el temps tot el que calgui i fins que la situació no millori, en el convenciment de que la situació ha arribat a un punt en el que les queixes i paraules ja no són suficients i s’ha de passar a l’acció.