25.3 C
Pals
Dijous, 18 juliol 2024
- Publicitat -

Emma Stratton: “La partitura del piano és la mateixa, però cada interpretació és diferent, és com una petita obra d’art”

Veus de l'Empordà
Veus de l'Empordà
Emma Stratton: "La partitura del piano és la mateixa, però cada interpretació és diferent, és com una petita obra d'art"
Loading
/

A la primera entrevista de la temporada de les “Veus de l’Empordà” hem conegut a l’Emma Stratton, una jove pianista de Pals de només 22 anys. L’Emma, que va iniciar la seva formació musical a l’Escola de Música de Palafrugell, resideix actualment a Hamburg (Alemanya) per estudiar un màster de piano.

“Amb 6 anys vaig començar a l’Escola de Música de Palafrugell, i vaig tenir la sort de tenir de professora a la Gemma Valmanya. A part d’una gran professora que em va ajudar molt, ella va ser el contacte amb la Carlota Garriga, directora de l’acadèmia Marshall de Barcelona, on vaig seguir estudiant piano dels 11 fins als 18 anys”.

En els seus inicis, l’Emma ja estava enamorada del piano i tenia clar que s’hi dedicaria. Però com ella mateixa diu, “Quan ets petit, si no tens un bon entorn familiar i un bon professorat és molt difícil compaginar la música amb la resta de coses. Entre els 11 i els 18 anys anava un o dos cops per setmana a estudiar piano a Barcelona. Era molt dur, però valia la pena”

Després de passar per l’ESMUC i finalitzar el grau de piano, ara l’Emma es troba a Hamburg on vol seguir formant-se amb un màster i després, potser, el doctorat. De moment, però, ja ha aconseguit actuar al prestigiós festival de la Schubertíada a Vilabertran, interpretant a Mozart, Prokófiev i Schumann: “Va ser una gran oportunitat per a mi. Hi ha una part molt important d’esforç i treball, però també són importants la sort i els contactes. Jo vaig tenir la sort que el director del festival em va escoltar al concert final de l’ESMUC i em va oferir la possibilitat d’actuar; va ser un honor per mi i m’agradaria segui col·laborant-hi al llarg del temps”.

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios