Al Baix Empordà es troben un 20% dels habitatges que gestiona l’Agència de l’habitatge de Catalunya a les comarques de Girona. Són un total de 327. Aquest és un percentatge superior al que representen els habitants de la comarca respecte el total gironí. Al Baix Empordà hi viuen un 17% dels gironins.

L’Agència d’habitatge de Catalunya és l’organisme de la Generalitat que s’encarrega de gestionar les ajudes a l’habitatge, i administra el parc d’habitatges públics del govern.

Segons dades de la Generalitat i a les que ha tingut accés Ràdio Capital, l’agència gestiona la majoria dels pisos a Palafrugell, 163 en total. En ordre, segueixen Sant Feliu i la Bisbal, tots dos amb 42 habitatges públics.

A continuació, Santa Cristina d’Aro (36), i Platja d’Aro, 24. A Begur n’hi ha 12, a Calonge 5 i a Torroella 3.

Les mateixes dades també indiquen que la majoria dels habitatges estan llogats, però que un 8% estan desocupats. O com diu la Generalitat, “en procés d’adjudicació”.

A més, a la Bisbal hi ha tres pisos de l’Agència ocupats il·legalment, mentre que a Palafrugell i a Sant Feliu se n’estàn regularitzant 4 d’ocupats.