19.2 C
Pals
Dijous, 19 maig 2022
- Publicitat -

En defensa del Mercat

En resposta a les desafortunades declaracions del Sr. Martí Sabrià, que no fan justícia al seu tarannà constructiu, volem aclarir aspectes que segurament no ha tingut en compte des del desconeixement i des de la fredor dels despatxos en els quals al llarg dels anys es van desfocalitzant les realitats del dia a dia.

Volem explicar que des de fa més de cent anys el Mercat tira endavant malgrat guerres, postguerres, pandèmies, crisis, contra la massificació permesa de supermercats, etc. i ho continuarem fent malgrat el que sigui i tot això gràcies a dos valors; les persones que venen al Mercat, i la convicció i adaptabilitat dels paradistes.

Quan es va fer el Mercat del Peix ja es va protestar perquè els paradistes ja veien venir que seria un nyap, i tenien raó; sense cablejat telefònic/internet, amb els separadors de parades de fusta (en un lloc constantment humit), amb un disseny més que sobri, i el que és pitjor sense cambres frigorífiques. A pesar de tot això gràcies a la clientela, la bonica escultura d’en Tano Pisano i sobretot l’aposta per la qualitat dels paradistes es va poder fer front a una obra poc encertada i cara.

Igual que ara imaginen que el problema de la plaça del Priorat era el mateix, plaça bonica sí però perdre l´aparcament no. O en tot cas haver pogut parlar-ne i buscar solucions com fem sempre, en positiu. És per això que des de fa anys estem a la Junta de Govern de lIpep i últimament a la Junta de Mobilitat, consensuant i treballant per resoldre els problemes.

Tal com dèiem l’adaptabilitat dels paradistes ha permès la pràctica habitual de l’e-commerce (venda en línia) des de fa ja alguns anys i també el planteig que treballem actualment d´un marketplace donant cobertura arreu de Catalunya donat que els clients, no només turístics sinó també els de Palafrugell i voltants que hi són cada dia, tenen cada vegada la vida més complicada, tal com vostè ja sap, o simplement volen gaudir del cap de setmana a la natura o fent activitats amb la família, a més de venir al mercat de tant en tant. Tot això però, sense perdre mai de vista el taulell i sobretot la qualitat.

I a pesar de tot això i amb esperit constructiu com sempre, l’invitem a venir a un dels més apreciats mercats de Catalunya encara que sigui tan sols per posar-se al dia de tots aquests aspectes que segur que el sorprendran positivament. Així mateix, el convidem a crear sinergies amb l’Aula Gastronòmica de l’Empordà amb qui, que sapiguem fa anys que no hi ha hagut res en comú i amb la que estem segurs que podrem donar valor i rebre’n també i millorar constructivament tots plegats així com fem amb l’IES Baix Empordà i el seu mòdul d’hostaleria dirigit per l’Alfons Rius.

Vingui al Mercat Sr. Sabrià, serà ben rebut i es reconfortarà amb les novetats. Gràcies.

ASSOCIACIÓ DEL MERCAT DIARI DE PALAFRUGELL

Escolta aquí l’article d’opinió de’n Martí Sabrià

El mercat de la palla

 

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios