10.7 C
Pals
Dilluns, 25 gener 2021

En marxa la Llei de protecció i ordenació del litoral per preservar les costes catalanes

Una normativa per preservar les costes catalanes que inclou la capacitat dels organismes públics per comprar terrenys per la seva conservació i protecció

El més llegit

Quatre municipis del Baix Empordà demanen que se’ls tracti com un de sol amb les restriccions i decidir com aplicar-les

lam conjunt dels quatre municipis del Baix Empordà per ser tractats com un sol perímetre, i tenir veu i vot tant amb les restriccions de la covid-19 com amb les ajudes europees. Els seus alcaldes han redactat una carta conjunta on reclamen "ser escoltats" i poder aplicar les mesures per frenar la pandèmia tenint en compte la realitat de cada lloc.

En llibertat un home acusat de robar en una llar d’infants i en una fundació de Palafrugell

El presumpte lladre hauria forçat els accessos, en un cas una porta i en l’altre una finestra, per colar-se dins l’immoble i sostreure diners en metàl·lic

Palamós revisarà el projecte del camí de ronda després de les crítiques de SOS Costa Brava

Els ecologistes es mostren "satisfets" amb la decisió de modificar el camí de ronda de Palamós i adverteixen que la nova proposta ha de ser "menys artificial"

Torroella de Montgrí multarà l’excés de velocitat al Passeig Vicenç Bou i Passeig Catalunya a partir de l’estiu

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí fa una valoració molt positiva de les mesures adoptades els darrers sis mesos per pacificar la circulació i incrementar la seguretat
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

La Llei de protecció i ordenació del litoral, va estar provada dimecres passat pel Ple del Parlament. Es tracta d’una normativa que pretèn preservar les costes catalanes que permenti als organismes públics poder comprar terrenys per la seva conservació i protecció. Aquesta compra pública de litoral es vol realitzar a través de la creació del Consorci del Litoral de Catalunya, un organisme que tindrà la funció de “salvaguardar i recuperar la part del litoral més amenaçada per la urbanització i l’artificialització a partir de l’adquisició pública de sòl”, segons avançava el Diari de Girona.

En el termini d’un any es pretèn crear el Consorci, que s’haurà de finançar amb les aportacions del Govern a través dels pressupostos de la Generalitat, a més d’altres contribucions d’administracions públiques, entitats i empreses.

Aquesta nova ordenança també contempla una nova classificació de platges, distingint entre les que són urbanes, seminaturals, naturals i de protecció especial. Es tracta, segons el Departament de Territori, d’una classificació “més respectuosa amb la diversitat de la costa, que permet superar la dualitat entre platges urbanes i naturals, i diferenciar usos, ocupacions i capacitat de càrrega que facin compatible la preservació i el seu ús per part de tothom”. Això farà que els trams de platges de protecció especial seran incompatibles amb la presència d’instal·lacions i serveis per garantir-ne la seva preservació.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

L’AMPA del Guillem de Montgrí podrà gestionar el menjador

Ara s’obre un període per donar resposta a la proposta rebuda i des de l'AMPA es farà una assamblea que decidirà si accepten fer la gestió del menjador.

Altres notícies