24.8 C
Pals
Dimecres, 27 setembre 2023
- Publicitat -

En política no donem veu a l’extrema dreta

Aquest passat 12 de maig, com totes sabeu, va començar la campanya electoral, i en aquest cas, malauradament, un cop més l’extrema dreta ha guanyat el relat, i ha marcat agenda política. En aquest cas, ha estat tal el poder que ha tingut, que tots els partits, sigui quina sigui la seva posició dins de l’arc ideològic, ha parlat dels temes que els ha interessat, temes com delinqüència, seguretat, Migracions, i aquest any, la que està agafant amb més força, les okupacions.

I deixeu-me que m’aturi, deixeu-me comentar el que crec que és necessari comentar, segurament degut a la meva professió, politòleg, però per deformació professional m’agrada que quan parlem de conceptes sobre política, es parlin amb propietat, perquè sinó, es juga amb el concepte. Si no existeix una voluntat específica darrera la utilització del terma. I en aquest cas concret, existeix la voluntat d’estigmatitzar i guanyar vots a través d’apel·lar un element primari com és la por.

Estimades amigues i amics de Ràdio Capital, és evident que tothom pot tenir el seu posicionament sobre les okupacions, només faltaria. Però si us plau, sempre que parlem del d’una okupació, hem de tenir molt clar del que parlem. I per fer-ho, cal diferenciar-ho del que és una violació del domicili. Aquestes dues accions son tipus penals diferents. Una okupació es produeix quan l’espai es trobava en desús, en canvi, una violació de domicili consisteix en la invasió del lloc de residència.

Repeteixo, un cop definits els conceptes i haver-los diferenciats, tothom pot aplicar el criteri de justícia que li sembli millor, ja sigui el de la propietat privada, o el de primar el sostre digne per davant de la prèviament esmentada. Però si us plau, i més davant del que ens juguem aquestes eleccions. Si volem no donar més força a grups i opcions polítiques com l’extrema dreta. NO els hi donem més volada a les seves mentides, fake news, i discursos d’odi

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios