18.7 C
Pals
Dissabte, 2 juliol 2022
- Publicitat -

Enguany el Punt Lila ha tingut presència per primer cop a la Festa Major de la Bisbal

Marina Puig, una de les voluntàries del col·lectiu bisbalenc fa balanç d'aquesta experiència a Ràdio Capital

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Aquest any per primer cop el voluntariat que forma part del “Punt Lila” ha tingut presència activa en la Festa Major de la Bisbal a través d’un estand instal·lat a l’espai de barraques, en el que s’ha informat pedagògicament de com fer front a una agressió sexista i de quin protocol cal seguir en qualsevol assetjament. Amb el lema “Només sí és sí” al llarg de cinc dies en el Punt Lila s’ha fet molta pedagogia i posat l’accent en la necessitat de treballar per eradicar el masclisme i les violències sexuals de la nostra societat.

SI DIC SI TRIEM ON, SI DIC NO, BONA NIT…

 

Tot i que les violències masclistes són objecte cada dia de més aïllament dins la nostra societat, encara es manifesten massa sovint tant en l’àmbit privat com en el públic i en els espais d’oci, laborals… És en aquest sentit que l’activitat del voluntariat del Punt Lila cobra més importància per tal de fer visibles i denunciar les violències que tenen lloc en els espais públics, sovint en contextes d’oci on la informalitat sembla justificar de forma gairebé automàtica la profusió i la normalització d’actituds masclistes i LGTBIfòbiques.

Així, després de dos experiències anteriors que van ser la festa exòtica de Voltors i el Festival Coordenades, el Punt Lila ha continuat mantenint la seva presència a les activitats bisbalenques amb aquest estand informatiu que ha suposat un major esforç per part dels voluntaris que en formen part, ja que han tingut una durada de cinc dies seguits a diferència de les anteriors experiències que van ser d’un sol dia. Marina Puig, una de les voluntàries del col·lectiu bisbalenc ha explicat a Ràdio Capital que “Afortunadament no vam haver d’atendre cap dona per agressió, però si que hi va haver un gran nombre de consultes i es va donar molta informació a persones interessades”. Marina Puig ha valorat molt positivament l’experiència i també ha volgut destacar “La bona coordinació, entesa i bon rotllo entre les voluntàries, un grup de dones de diferents edats i un únic jove que també s’hi va apuntar”. Quan li hem preguntat a Marina si al llarg d’aquests dies es va acostar algun mascle a demanar informació, la resposta va ser que “majoritàriament eren noies les qui demanaven informació encara que de tant en tant si que s’acostava algun noi, però eren poquets…”

Vídeo de la presentació del punt Lila a l’espai barraques de la festa Major de la Bisbal

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -