25.7 C
Pals
Diumenge, 1 octubre 2023
- Publicitat -

Entrada lliure per visitar la Torre de les Hores de Peratallada

Aquesta nova iniciativa s'ha pogut fer gràcies als treballs de restauració que s'han fet amb un valor de 128 mil euros, i ha comptat amb el suport de la Generalitat i la Diputació de Girona.

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Forallac, segons El Punt Avui, ha obert al públic la Torre de les Hores de Peratallada, que data dels segles XIII-XV i forma part del sistema defensiu medieval del nucli. Aquesta nova iniciativa s’ha pogut fer gràcies als treballs de restauració que s’han fet amb un valor de 128 mil euros, i ha comptat amb el suport de la Generalitat i la Diputació de Girona.

Josep Sala, alcalde de Forallac, ha argumentat que la idea era fer més accessible al públic aquest bé patrimonial, i que “la intenció és regular-ne l’accés amb un sistema que es tanqui automàticament en funció del nombre de persones”. A més, ha afegit que “la prova que hem fet per Setmana Santa ens ha demostrat el civisme dels visitants. Ara per ara, estarà oberta unes hores cada dia de la setmana”.

Entre les millores que s’han fet a la torre està una nova escala metàl·lica interior que permet pujar fins al campanar, passant per la maquinària del rellotge, i la reproducció del terra del pis central, que havia desaparegut. De la mateixa manera, a la part superior es va retirar la coberta de l’edifici i s’ha posat una de plana per poder-hi habilitar un mirador al conjunt del nucli antic. Finalment, s’ha protegit l’ull de l’escala i s’han reparat les peces que fan funcionar la maquinària del rellotge.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Ensurt a Sant Feliu per la crema d’un quadre elèctric

Es tracta del segon incident d'aquesta setmana al municipi
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -