24.1 C
Pals
Dissabte, 13 juliol 2024
- Publicitat -

Entren en funcionament les dues càmeres de control de la Carretera Vella de Calella de Palafrugell

S’han instal·lat dues càmeres de control per millorar l’accés als veïns i veïnes de la zona i així també millorar la seguretat a la via

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Aquest dilluns 8 de juliol, entraran en funcionament les dues càmeres de control que hi ha instal·lades a la Carretera Vella de Calella de Palafrugell amb l’objectiu de millorar l’accés als veïns de la zona i, alhora, millorar la seguretat a la via. Fa un parell de mesos que van finalitzar les tasques de senyalització i, durant tot aquest temps, s’ha informat als residents i s’ha fet una valoració sobre les necessitats de comptar amb una senyalització clara i útil, buscant un equilibri entre el pas de vehicles i la seguretat de qui circula amb bicicleta o patinets elèctrics. Així, es donen per acabats tots els canvis aplicats i les millores que es van consensuar entre Ajuntament i els veïns.

Pel que fa a les dues càmeres de control d’accés que permeten el pas de veïns i vehicles autoritzats, cal destacar que tots els vehicles que entren a la Carretera Vella des de Palafrugell, i van en direcció cap a Calella, hi poden accedir només fins a la nova rotonda que s’ha creat aproximadament a mig camí, la qual és molt propera a la zona d’oci. A partir d’aquí, s’ha de girar a l’esquerra i anar a l’autovia.

En aquest punt, que és on hi ha instal·lada la primera càmera, només podran seguir circulant per la Carretera Vella els veïns i veïnes de la zona que estiguin autoritzats per ser residents de la zona; la resta d’usuaris tindran l’obligació de girar a l’esquerra. La segona càmera de control es troba situada a l’alçada del carrer Primavera, de manera que, anant des de Calella en direcció a Palafrugell, també es controlarà el pas, deixant prioritat només als residents. La senyalització instal·lada esmenta amb claredat que no hi ha sortida si s’hi circula amb un vehicle no autoritzat com a resident de la zona.

Cal recordar que els canvis, que ara ja són definitius, han arribat després d’un seguit de diferents reunions per buscar les millors solucions. Després de l’anàlisi exhaustiva feta durant els passats mesos, s’han desenvolupat tot un seguit de canvis sense deixar de comptar amb la presència del carril bici i prioritzant, per damunt de tot, la seguretat dels usuaris de la via.

El control de càmeres permetrà donar un pas prioritari als residents. Qualsevol persona que visqui a la zona i necessiti l’autorització per transitar-hi sense ser multat ha d’enviar un correu electrònic a la Policia Local amb les seves dades mitjançant l’adreça de correu electrònic [email protected] o fer el tràmit a través d’aquest enllaç.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

De Constantinoble al pa amb tomàquet

El Pol Lloberas ens porta cada cap de setmana un dòmino històric, un “efecte papallona” que relaciona dos esdeveniments de la història que semblen no tenir cap mena de connexió, però que són causa i efecte d’un mateix fenomen. Aquest dissabte ens ha sorprès amb aquesta qüestió: si els turcs otomans no haguessin conquerit Constantinoble el 1453, avui no menjaríem pa amb tomàquet.  Ha relacionat un dels plats típics catalans amb fets històrics.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -