19.4 C
Pals
Dimecres, 12 juny 2024
- Publicitat -

Entrevista a Dolors Bassa després de l’aprovació de l’Amnistia: “Demà mateix demanaré que se m’apliqui i que caigui la inhabilitació”

Supermatí - entrevistes
Supermatí - entrevistes
Entrevista a Dolors Bassa després de l'aprovació de l'Amnistia: "Demà mateix demanaré que se m'apliqui i que caigui la inhabilitació"
Loading
/

En una entrevista per a Ràdio Capital Dolors Bassa ha expressat la seva gran satisfacció per l’aprovació de la llei d’amnistia al Congrés dels Diputats, qualificant el moment com un gran dia per a l’independentisme català i la democràcia. Viure la votació ha estat molt emotiu per a ella, ja que feia temps que consideraven aquesta fita impossible.

Bassa considera que aquest moment és tant una celebració com una reparació del dany causat a moltes persones per defensar democràticament un país i unes idees. Afegeix que aquesta amnistia és una oportunitat per avançar democràticament, aprofitant el context polític favorable.

Pel que fa a la implementació de la llei, Bassa reconeix que els jutges posaran dificultats, però està decidida a demanar l’aplicació immediata per treure la inhabilitació i les sancions del Tribunal de Comptes. Tot i saber que el procés pot durar des de dos mesos fins a dos anys, manté l’esperança que tot es resolgui favorablement.

Dolors Bassa, que té una inhabilitació fins al 2031, espera que amb l’amnistia pugui reprendre la seva activitat política institucional. Assegura que, tot i la inhabilitació, ha continuat participant activament en la política a través del seu partit, Esquerra Republicana, i seguirà fent-ho un cop obtinguda l’amnistia.

Sobre el camí recorregut per l’independentisme, Bassa considera que, tot i les dificultats i les divisions actuals, la lluita ha valgut la pena. Creu que l’experiència ha fet que estiguin més preparats per continuar endavant.

Finalment, Bassa celebra cada victòria des que va sortir de la presó, i avui ho farà amb un dinar col·lectiu a Madrid amb aquells que han treballat en la llei d’amnistia. Espera poder celebrar plenament quan tingui la resolució que la inhabilitació ha estat aixecada.

- Publicitat -

Més àudios