11 C
Pals
Dijous, 29 febrer 2024
- Publicitat -

Albert Mallol (Porta Ferrada): “És el primer Festival de Catalunya que arriba als 60 anys amb 60 edicions i ho volem celebrar de la millor manera possible”

El festival Porta Ferrada torna aquest estiu celebrant la seva seixantena edició amb total normalitat després de dos anys de pandèmia. Els mesos de juliol i agost diversos espais de Sant Feliu de Guíxols acolliran simultàniament els concerts d’artistes internacionals i d’autors de casa. Per això, hem parlat amb el seu director, Albert Mallol, per saber més detalls d’aquest festival de la Costa Brava.

En aquesta edició de celebració, Porta Ferrada podrà tornar a gaudir d’artistes que fa temps que no visiten Catalunya a causa de la pandèmia. A més, també estan programats mites que van haver d’ajornar la seva presència al territori a causa de la situació. En aquesta edició actuaran artistes internacionals com Iggy Pop, Herbie Hancock, Mario Biondi, Chucho Valdés, Jamie Cullum i Nathy Peluso, entre d’altres.

Tal com comenta Mallol això és important, ja que “el festival té aquest segell de portar grans mites de l’escena mundial”. A més, ha detallat quins artistes destaquen d’aquesta edició.

D’altra banda, també ressalta l’espectacle La Pastoral for The Planet realitzat per la Fura dels Baus i Gio Symphonia per conscienciar sobre el canvi climàtic.

Celebració durant 3 anys

Albert Mallol ha contat que allargaran durant 3 anys la celebració aquests 60 anys del festival per celebrar la magnitud del Porta Ferrada. “Aquesta carta de navegació tan àmplia que fem i tots aquests registres, els volem realment explicar bé i recuperar 2 anys de pandèmia”. També, ha comentat el concepte de residència que han creat.

Rellevància dels artistes locals

El festival també dona importància a les veus i els autors de casa. Tal com afirma el director del Porta Ferrada, volen “posar en valor els grans autors i compositors catalans enfront d’autors de reconegut prestigi a les sales de concert de tot Europa”. Per això, faran diversos cicles en patis i jardins de la ciutat amb formacions locals catalanes.

Un exemple és el format Delicatessen, un cicle de concerts íntims de sis dones catalanes en l’espai Las Vegas, en el qual no hi haurà més de 100 persones i es realitzarà en un horari de dia en una terrassa.

Segon Salat

Davant l’èxit de l’any passat del festival Salat, aquest any es repetirà de l’1 al 3 de juliol. Una aposta diferent que es fa el primer cap de setmana del Porta Ferrada i que acull les millors propostes humorístiques del panorama còmic actual. Aquesta edició comptarà amb espectacles com La Sotana, Bona Gent i Calladitas Estáis Más Guapas.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios