17.5 C
Pals
Dijous, 28 setembre 2023
- Publicitat -

Bàrbara Hallé: “Per nosaltres la facturació de juliol i agost és en molts casos el 80% de la facturació de l’any”

El pont de Sant Joan ha fet tornar el turisme estiuenc a la Costa Brava. Els restaurants i hotels del Baix Empordà s’han omplert durant aquests dies de pont. Per parlar-nos una mica més sobre les previsions per aquest estiu ens visita la presidenta de la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre, Bàrbara Hallé.

Aquest any Sant Joan ha caigut en divendres i això va donar lloc a un “petit pont no anunciat”. Hallé explica que durant aquell cap de setmana les ocupacions van ser molt bones i la majoria de turisme va ser nacional. Altrament, avança que els càmpings i els apartaments tenen “molt bones previsions”. Per contra, pel que fa a l’allotjament d’hostaleria hi ha una frenada.

La presidenta no sap la raó de la parada en sec, però assegura que de “sempre a principis o mitjans de juny és quan es comença a acabar d’omplir les setmanes més fluixes, o inclús les tipologies d’habitacions menys demandades, i això no està passant”. De moment, no s’estan emplenant ni entrada de reserva i, per tant, preocupa al sector hoteler.

A més, el Brexit també està creant molts problemes al mercat britànic. Primer, que és molt més car venir a la Costa Brava i, segon, “tenen unes normes que no poden sortir més de no sé quants dies l’any”.

D’altra banda, les eleccions del dia 23 de juliol creu que no han afectat les reserves i no és un aspecte que preocupi a Hallé. Creu que si fa falta, “la gent farà puja i baixa”. Altrament, el tema de la sequera hi estan treballant i creu que el turisme està conscienciat.

Finalment, hem conversat amb l’entrevistada sobre la falta de personal. Comenta que “no és tan exagerat com l’any passat, però segueix havent-hi molta falta de professional”. Aquest fet fa que els propis hotelers s’hagin de convertir en l’escola d’hostaleria directament, agafant persones amb bona voluntat però sense idea de com funciona el sector i això fa que hagin de doblar la seva plantilla i els surt molt més car. De fet, afirma que “no hi ha ni gent que s’hi vulgui dedicar a aquesta professió, ni gent que s’hi hagi dedicat i que per tant sigui un professional”.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios