14.3 C
Pals
Divendres, 22 Novembre 2019

Maite Servià: “Instarem a la Generalitat perquè es corresponsabilitzi de possibles indemnitzacions”

La regidora respon a la comissió d'urbanisme de Girona que ha rebutjat en part, la proposta de l'Ajuntament de Pals

El més llegit

El TSJC prohibeix fer un nou supermercat a la Bisbal d’Empordà

El TSJC tomba el pla parcial SUD-2 de la Bisbal d'Empordà, que afectava uns terrenys de l'entrada del municipi

Tres persones assalten una casa a Calonge, encaputxats i amb pistola

Els propietaris de l'immoble van ser amenaçats a punta de pistola perquè obrissin la caixa forta i així els lladres es van poder emportar joies, diners i telèfons mòbils

Mor Joan Aliu, antic propietari de la llibreria Mediterrània de Palafrugell

El palafrugellenc ha viscut una vida dedicada a l'activisme social i cultural de Palafrugell amb la llibreria Mediterrània

Torroella crea una ordenança de civisme i convivència ciutadana

Ha estat aprovada inicialment i algunes de les seves finalitats passen per "unificar criteris" i "millorar el sistema de cobrament de sancions"

Demanen 20 anys de presó, acusat de maltractar i agredir sexualment una noia de 15 anys a Palafrugell

L'acusat hauria retingut a la seva exparella en un aparcament de Palafrugell després d'una baralla violenta, la defensa en demana l'absolució perquè consideren contradictòria la declaració de la víctima
Avatar
Miquel Curanta
Sóc de Pals.

Així de contundent s’ha mostrat a Ràdio Capital la regidora d’urbanisme de l’Ajuntament de Pals, Maite Servià, després que la comissió d’urbanisme de Girona obligui a l’Ajuntament a reduir encara més, els habitatges que es contemplen a la reforma del POUM en la que treballa el consistori.

A la versió del POUM que el consistori palsenc ha enviat a la comissió d’urbanisme, no s’hi ha desclassificat cap zona, per tal que sigui la mateixa comissió qui esmeni allò que consideri i evitar d’aquesta manera “posar en risc a l’Ajuntament de Pals”. D’aquesta manera es busca que sigui l’administració catalana qui faci les modificacions que consideri i que determini el nombre final d’habitatges que s’hi podrien construir i que amb la proposta de modificació feta per l’Ajuntament, estava xifrada en 2.400.

De les modificacions sorgides d’aquesta revisió, se’n podrien derivar possibles indemnitzacions que, recorda Servià, hauria de dictaminar un jutge i a les que espera que l’Ajuntament no hagi de fer-hi front en solitari.

Escolta l’entrevista sencera

Una polèmica que ve de lluny

La modificació del POUM de Pals ja ha estat motiu de titulars des de fa temps. Va ser l’entitat Salvem la Platja de Pals qui va posar el crit al cel quan es va aprovar la proposta impulsada per l’equip de govern actual i que tot i preveure una reducció dràstica del nombre d’habitatges que es poden edificar, xifrava en 2.400 cases. Però no només el nombre d’habitatges va ser motiu de polèmica, sinó també el seu emplaçament. L’entitat ambientalista denunciava l’edificabilitat de sistemes dunars protegits a primera línia de mar. El consistori es defensava presentant estudis tècnics que desmentien aquesta tesi i situava en una segona línia, l’espai edificable situat majoritàriament al paratge conegut com “els Rodors”.

A finals del mes d’octubre del 2017, la formació Catalunya sí que es pot va dur al Parlament de Catalunya aquesta reforma urbanística, amb la intenció de paralitzar-la, però la cambra catalana en va desestimar la petició. La mateixa formació ja havia denunciat mesos abans una tala indiscriminada d’arbres a les zones objecte de polèmica. Per defensar-se d’aquesta acusació, el llavors regidor de medi ambient (i actual Alcalde de Pals), Sergi Brull va argumentar que l’Ajuntament havia promogut una tala controlada per motius de seguretat i que en molts altres casos, van ser veïns de la zona que s’hi van voler sumar.

Finalment ha estat la comissió d’urbanisme de Girona qui ha esmenat parcialment aquesta proposta de POUM que, en paraules de la regidora Servià, aquest equip de govern vol deixar encarrilat.

Últimes notícies

Marilyn Manson publica una cover de ‘The End’ de The Doors

El nord-americà Marilyn Manson ha llançat una nova cançó, una versió del clàssic de The Doors anomenat ‘The End‘. El vídeo de la cançó està creat per Zev Deans i l’obra artística que apareix és una pintura d’aquarel·la del mateix Manson. ‘The End’ es va gravar amb la col·laboració del músic i productor Shooter Jennings…

Mor Joan Aliu, antic propietari de la llibreria Mediterrània de Palafrugell

El palafrugellenc ha viscut una vida dedicada a l'activisme social i cultural de Palafrugell amb la llibreria Mediterrània

Càritas Begur impulsa un Projecte d’Acompanyament a la Gent Gran

Càritas Begur treballa en el desplegament al municipi d’un nou Projecte d’Acompanyament a la Gent Gran amb la finalitat de pal·liar la solitud de les persones grans de la vila a través de la participació social i combatre de forma efectiva una de les principals problemàtiques socials existents: la progressiva pèrdua d’importància de les persones grans i l’exclusió que aquest fet està generant.

L’Ajuntament de Santa Cristina iniciarà el sanejament vegetal de la pineda del Suro de la Creu

L’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, a través de l’àrea de Medi Ambient, té previst properament iniciar el sanejament vegetal de la pineda del Suro de la Creu, que es troba entre el nucli urbà i la zona esportiva.

Efemèrides – 22 novembre

Les efemèrides d'aquest 22 de novembre!

Més notícies