20.3 C
Pals
Diumenge, 19 maig 2024
- Publicitat -

Enric Marquès (alcalde de la Bisbal): “Les mesures han de ser el màxim de clares possibles i no donar peu a interpretacions errònies”

Al Supermatí de Ràdio Capital, hem parlat amb l’alcalde de la Bisbal d’Empordà, Enric Marquès, perquè ens expliqui la situació del poble i la reparació dels danys després de dues setmanes de la greu pedregada.

Per ajudar als ciutadans l’Ajuntament ha demanat a la Generalitat que presenti les mesures de la manera més clara possible perquè la ciutadania pugui fer-ne ús i també per evitar interpretacions errònies.

Com a solució per facilitar la lectura del llenguatge administratiu, l’alcalde ha parlat d’una convocatòria de subvenció amb un qüestionari de preguntes freqüents per ajudar a la gent a entendre que se li demana. Com també la possibilitat de rebre ajuda per persones de l’àrea d’Urbanisme.

Aquesta convocatòria ajudarà a entendre la subvenció que es farà pública al mes de setembre referent a la retirada de fibrociment amb amiant i la subvenció fins a un 70% per la col·locació de plaques solars en aquestes cobertes.

Una altra demanda de Marquès és que “tothom ha de poder arreglar la seva teulada”, ja que cal arreglar algunes cases per la perillositat de si fa vent o plou fort. El principal problema és que hi ha casos en què la gent no té assegurança de la llar o no pot fer front a la despesa d’aquest dany.

Per això, l’alcalde de la Bisbal estudia quina possibilitat hi ha d’establir un ajuda a la gent que no pot fer front al pagament de la reparació de la teulada com també es pugui fer una línia de crèdit de tou amb l’Institut de Finances.

Aquesta dificultat sorgeix sobretot perquè la gent ha d’avançar els diners per arreglar les destrosses de la pedregada. Encara que com ha afirmat l’alcalde, la Generalitat preveu un pagament ràpid, aproximadament d’uns dos o tres mesos, un cop hagi sortit la línia de subvencions.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios