21.2 C
Pals
Dilluns, 26 setembre 2022
- Publicitat -

Rafael Sardá: “Si no hi ha acceptació social, s’entra en conflicte amb la norma”

Fa uns dies, publicàvem que nou experts havien signat un manifest on expressaven la seva preocupació per l’impacte del parc eòlic marí Tramuntana de la Costa Brava, projectat davant la costa de Roses. Per això, hem parlat al Supermatí amb l’investigador del Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC), en Rafael Sardá.

Un parc eòlic marí com el que es proposa en el projecte Tramuntana, tindria un gran impacte en la zona. L’investigador expressa la més extrema preocupació perquè s’apliquin els principis que marca la norma, sobretot el de precaució, a l’hora de donar llicències per a un parc d’aquestes dimensions.

El lloc concret on es vol construir el parc, fa molt de temps que està destinat, dintre del marc normatiu de l’Estat, a zones de conservació biològica. Rafael Cerdà explica la importància de la costa de Roses.

Per això, des del SCIC han presentat un manifest a l’administració, on fan referència a la normativa sobre l’àmbit marí.

La macroestructura d’energia sostenible, legalment deixa el lloc pitjor de com se’l va trobar. Per tant, l’investigador ens parla de la nova planificació estratègica de l’Estat, necessària per l’aprovació d’aquestes instal·lacions.

En Rafael Sardá remet constantment a la normativa i explica que l’extensió del parc no està dintre d’una zona apta per a la generació d’aquesta estructura, sinó d’una zona condicionada. A més, explica que l’avaluació estratègica encara no s’ha fet, per tant estem en una fase molt primerenca a l’hora de donar llicència al Parc Tramuntana.

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios