El dijous passat, el Ple de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni aprovava els pressupostos per a aquest any 2018, tot i els vots en contra dels dos grups de l’oposició, ERC i Avancem. Els dos partits van explicar que “no hi ha contacte” amb ells per part de l’Executiu, i era un dels motius que argüien per a justificar el sentit del seu vot. Altrament, una de les raons que exposava Esquerra Republicana era que consideraven que els pressupostos eren “poc socials”. En aquesta línia, els republicans exigeixen al Govern que una de les inversions s’haurien d’haver destinat a la construcció d’un ascensor al CAP de Calonge, per facilitar l’accés al primer pis de les persones que més ho necessiten.

Martí Fonalleras, el cap de files d’ERC a la vila calongina, ha afirmat a Ràdio Capital que “caldria donar més resposta a les necessitats de la gent”. Una de les vies que suggereix és que no faria falta una nova Sala de Plens -els nous comptes del 2018 preveuen fer-ne una de nova amb un cost aproximat de 300.000 euros-, ja que explica que fa dos anys que es va inaugurar la vigent sala. Fonalleras, doncs, considera que “tot és necessari, però cal compensar les inversions en funcions de les necessitats” i que “s’ha de tenir molt present el vessant social”, per això, el líder republicà creu que hauria estat millor invertir aquests diners en un ascensor al dispensari de Calonge.

Respecte si caldria esperar al nou CAP que tindrà Calonge i Sant Antoni a l’Avinguda Unió, Fonalleras entén que “la necessitat s’ha de donar als ciutadans el més ràpid possible” i que esperar al nou CAP pot “allargar aquest inconvenient” perquè “no se sap quan estarà llest el nou centre mèdic”.