24.1 C
Pals
Diumenge, 27 setembre 2020

Es consitueix el Comitè de Cogestió del Pla de Gestió de la sèpia a les badies de Pals i Roses, per a preservar i potenciar la pesca de l’espècie

La sèpia és un mol·lusc cefalòpode de rellevància i importància socioeconòmica per a la pesca artesanal de la zona

El més llegit

Detingut un home a Begur per serrar una tanca que el molestava

Es tracta d'una barra per impedir el pas dels vehicles al bosc amb runes del costat i prevenir incendis.

La Bisbal sancionarà els vehicles que accedeixin al nucli antic de la Bisbal sense autorització

A partir del proper dimecres 30 de setembre s’activarà el nou sistema de control de pas de vehicles al nucli antic de la Bisbal.

Demanen 14 anys de presó per a l’acusat de matar el germà amb una crossa a Palafrugell

La fiscalia l'acusa d'homicidi amb les agreujants d'abús de superioritat i parentiu. L'acusat és un vell conegut de la justícia i acumula diverses sentències condemnatòries

Palafrugell posa espais a disposició de Salut per fer-hi cribratges massius

L'alcalde del municipi, Josep Piferrer, ho va explicar ahir en una entrevista al Supermatí de Ràdio Capital.
- Publicitat -

Divendres passat, al Centre d’Interpretació del Peix, al port pesquer de l’Escala, es va constituir el Comitè de Cogestió del Pla de Gestió de la sèpia a les badies de Pals i Roses. La reunió va comptar amb la presència del director general de Pesca i Afers Marítims, Sergi Tudela; el president de la Federació de Confraries de Pescadors de Girona, Antoni Abad; el cap del Departament de Recursos Marins Renovables de l’Institut de Ciències del Mar, Joan B. Company, la representant de l’Associació LIFE: Low Impact Fisheries of Europe , Marta Cavallé, així com representants de la resta de confraries implicades.

El Govern de Catalunya va aprovar recentment el Decret sobre el model de governança de la pesca professional, i aquest és el primer comitè d’aquestes característiques que es constitueix sota la seva empara. Aquest comitè intenta potenciar, regular i revalorar la pesca de la Sèpia, respectant també el medi, i evitar que es perdi l’espècie. És una iniciativa dels pescadors de les Confraries de l’Escala, l’Estartit i Roses per tal de regular i preservar la sèpia dins les aigües marítimes.

El pla de gestió serà d’aplicació tant a la pesca marítima professional com a la recreativa mitjançant mesures tècniques com la delimitació de l’àmbit marítim d’aplicació, regulació de les característiques tècniques de les embarcacions del Pla, limitació de l’esforç pesquer d’acord amb criteris científics, ecosistèmics, i socioeconòmics o l’establiment de períodes o zones de veda per tal de protegir els individus en la seva etapa juvenil o els reproductors.

Aquesta experiència ha de servir de referent per a l’aplicació a nous plans de gestió destinats a altres espècies o modalitats de pesca amb l’objectiu d’assolir una pesca sostenible a través de la cooperació entre els sectors implicats.

L’àrea d’actuació del comitè és des del Cap de Begur fins a l’Illa de Maça d’Oros, incloent-hi les badies de Pals i Roses. Els pescadors de Palamós no estaran dins d’aquest comitè, però n’estaran informats permanentment.

- Publicitat -
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Demanen 14 anys de presó per a l’acusat de matar el germà amb una crossa a Palafrugell

La fiscalia l'acusa d'homicidi amb les agreujants d'abús de superioritat i parentiu. L'acusat és un vell conegut de la justícia i acumula diverses sentències condemnatòries

Primera Llista – 26 setembre 2020

El repàs musical a tot allò que ha marcat la setmana.

Les orquestres preveuen “un hivern molt dur” amb la incertesa de quines mesures sanitàries s’adoptaran

Les orquestres musicals es preparen per "un hivern molt dur" tal com ha anunciat el líder de Diversiones, Albert Fort.

Torroella de Montgrí rep una subvenció de més de 600.000 euros per reparar la potabilitzadora afectada pel Gloria

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha concedit una subvenció de 621.232,44€ a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí per destinar a la reparació de les instal·lacions de la potabilitzadora municipal i de la xarxa d’abastament en alta que van quedar greument afectades pel temporal Gloria.

Tret de sortida al 6è Festival Internacional de Cinema de Begur Costa Brava

El municipi escalfa motors abans d’una de les trobades culturals més esperades de l’any: la sisena edició del Festival Internacional de Cinema de Begur Costa Brava.

Altres notícies