Imatge satèl·lit de l'espai actual on s'instal·larà el camp de futbol i de rugbi a Torroella
Imatge satèl·lit de l'espai actual on s'instal·larà el camp de futbol i de rugbi a Torroella

Les obres per construir el pavelló de la nova zona esportiva de Torroella començaran la setmana vinent. Ho ha anunciat aquest dilluns a Ràdio Capital el regidor d’esports del municipi del Baix Ter. Són unes obres que arriben després d’un període carregat d’incidències. A l’octubre, es van haver d’aturar perquè l’empresa que havia guanyat el concurs va fer concurs de creditors.

Ara, s’ha fet un nou procés d’adjudicació que ha guanyat Rubau Tarrés, que és qui ja està urbanitzant la rodalia de la zona, que es completarà amb un segon camp de futbol.

El regidor d’esports, Jordi Colomí, lamenta el temps que s’ha perdut en el nou procés d’adjudicació i en responsabilitza els bancs, seguretat social i hisenda que fan l’anàlisi de viabilitat de les empreses que es presenten al concurs. “Les administracions locals ens trobem que quedem penjats”, ha dit Colomí. “Aquí hi ha hagut algú de no ha fet la seva feina”. Assegura que també hi han perdut diners.

Colomí critica que s’ha donat a les empreses uns certificats de solvència que l’empresa no es mereixia.

El regidor també ha avançat que les obres duraran 8 mesos tot i que “l’afectació real pels esportistes serar menor” perquè es podrà començar a utilitzar a l’agost o al setembre si la meteorologia no ho impedeix.

Un camp de futbol empantanegat

La situació de les obres del nou camp de futbol és més complicada. Les pluges intermitents del darrer mes i mig han fet que el terreny, que és argilós, estigui empantanegat constantment. Per això, no es pot asfaltar fins que no estigui sec. De manera que cal esperar problemes greus al terreny, que és argilós, i impedeixen asfaltar. S’està a l’espera, però, que el temps millori i el sòl se sequi.

Escolta l’entrevista sencera