20.3 C
Pals
Diumenge, 19 maig 2024
- Publicitat -

Vedada la pesca a dues zones comunes de la Costa Brava

S'ha establert al pla liderat pels pescadors de Roses, Palamós i Blanes per millorar la comunitat marina

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Les Confraries de Pescadors de Roses, Palamós i Blanes han decidit aplicar una veda a dues zones comunes del litoral gironí durant tres anys. L’objectiu és que augmenti la biomassa i la talla mitjana de les espècies que conviuen en aquestes zones.

En concret, s’impedirà la pesca a una zona entre Roses i Palamós, que és un calador important d’escamarlans. Així com, una altra entre Palamós i Blanes, on viuen diverses espècies marines comercials.

En aquesta línia, l’Institut de Ciències del Mar (ICM) ha començat a fer un seguiment científic d’aquestes àrees que compararà amb els resultats d’aquí a tres anys. Preveuen que l’estat actual d’aquestes comunitats, i les circumdants, millorin.

LA GAMBA CATALANA

Durant la definició del projecte també s’ha estudiat la situació de la gamba i s’ha treballat en la renovació del Pla de Gestió de la Gamba de Palamós. Un programa que pretén millorar les polítiques mediambientals i pesqueres de manera sostenible.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Lluís Puig: “Abans de l’estiu del 2026 Palamós tindrà un passeig del Mar modern i actualitzat”

Aquest proper dijous 23 de maig, l'Ajuntament de Palamós explicarà tots els detalls del nou projecte del Passeig del Mar. Ho farà en unes jornades informatives obertes a tota la ciutadania a la sala municipal polivalent de les galeries Carme. Al Supermatí de Ràdio Capital hem parlat amb l'alcalde del municipi, Lluís Puig, per conèixer-ne ja alguns detalls
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -