21.5 C
Pals
Dissabte, 10 juny 2023
- Publicitat -

Esclat primaveral a Palafrugell

El groc del colze per tots costats ens ha anunciat de forma espectacular que ha arribat la primavera. A base de subvenció de la UE, els pagesos ens han delectat amb aquestes imatges de camps i camps tenyits de groc, que tot català ha pogut retratar per Setmana Santa. Així, ja hem arribat a la primavera, la segona primavera en pandèmia i esperem que l’última. A Palafrugell la primavera no només anuncia l’arribada dels primers turistes, sinó que és el període amb major activitat popular i cultural de l’any. És més, amb molt poca objectivitat, m’aventuraré a dir que a Palafrugell, durant la primavera, és viu la major agitació cultural de tota la comarca. Les principals culpables són la lectura continuada de Josep Plà per Sant Jordi, el festival Flors i Violes i les Festes de Primavera.
Tot comença amb la lectura continuada de l’obra literària de Josep Pla, que és un homenatge a l’escriptor palafrugellenc i una reivindicació a la nostra llengua. Després arriba El Flors i Violes, que és una festa de benvinguda a la primavera que lluny de convertir-se en una versió local del Temps de Flors gironí, ha sabut mantenir-se fidel a la seva idea original i convertir-se en un actiu turístic i d’orgull local. Com a cirereta tenim les emblemàtiques Festes de Primavera i el seu Carroussel Costa Brava, que des de fa pocs mesos ha estat proclamat festivitat d’interès nacional.

Les tres activitats fan bullir el Palafrugell i especialment a la gent de Palafrugell. Totes tenen un
pilar fonamental comú: la participació ciutadana i del món associatiu local. Encara que ho pugui semblar, això no és cap anunci publicitari. Tot plegat és per posar de manifest que la cultura popular genera més cultura popular i més cultura popular genera més sentiment de pertinença, de comunitat, de cohesió i de col·laboració. Avui que vivim en un món dominat per l’individualisme, la cultura popular és més necessària que mai. Si no ho teniu clar passeu aquesta primavera per Palafrugell. Som-hi!

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios