9.8 C
Pals
Divendres, 22 gener 2021

Les escoles del Baix Empordà comencen el segon trimestre amb incertesa

Diferents escoles de la comarca asseguren que comencen el nou trimestre amb els mateixos protocols d’abans de vacances. Per una altra banda, també hi ha certa preocupació pel nombre de positius que puguin aparèixer a les aules durant els pròxims dies

El més llegit

El Ple de Palamós aprova la segona fase d’obres d’urbanització de La Fosca

La nova fase se centra ara als carrers inclosos dins el sector delimitat per la carretera de La Fosca, el camí del cementiri de Sant Joan, el camí vell de La Fosca i el carrer de l'església de La Fosca.

Reneix el projecte del Tren de la Costa Brava

L'Associació per la Promoció del Transport Públic impulsa la reivindicació i aquest mes començaran a definir un full de ruta.

Quatre municipis del Baix Empordà demanen que se’ls tracti com un de sol amb les restriccions i decidir com aplicar-les

lam conjunt dels quatre municipis del Baix Empordà per ser tractats com un sol perímetre, i tenir veu i vot tant amb les restriccions de la covid-19 com amb les ajudes europees. Els seus alcaldes han redactat una carta conjunta on reclamen "ser escoltats" i poder aplicar les mesures per frenar la pandèmia tenint en compte la realitat de cada lloc.

La Bisbal impulsa una campanya contra la presència d’excrements de gossos a la via pública

La presència d’excrements de gossos a la via pública de la Bisbal és una de les principals queixes ciutadanes. L’actitud insolidària dels propietaris que no recullen les defecacions dels seus gossos ja ha esdevingut un problema de convivència.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Fotografia: Escola Torres Jonama (Palafrugell)

Avui els estudiants han tornat a les aules després de les vacances de Nadal. Diferents escoles del Baix Empordà han explicat que comencen aquest nou trimestre amb els mateixos protocols d’abans de vacances. Un nou trimestre d’un curs escolar que s’ha vist clarament marcat des del setembre pels protocols i mesures contra el coronavirus: finestres obertes, protocols d’entrada i sortida, i separació a les aules. Ara, però, s’hi suma també la preocupació pel nombre de positius que puguin aparèixer a les aules durant els pròxims dies, després de les vacances de Nadal. 

Algunes de les escoles del Baix Empordà han explicat a Ràdio Capital que han viscut aquest primer dia de tornada a l’escola amb certa “normalitat” i sense grans canvis respecte el primer trimestre, pel que fa a protocols de seguretat. És el cas de l’Escola Doctor Arruga de Begur. El seu director, Enric Torras, explica que la tornada ha anat com estava previst. Afegeix que les dades actuals a la comarca no els han permès reduir les mesures higièniques.

A lEscola Torres Jonama, de Palafrugell, la tornada també s’ha viscut amb normalitat. Tot i això, la directora explica que avui ja han rebut una desena de trucades de famílies d’alumnes que estan fent quarantena per ser contactes d’un positiu.

Preocupació per un possible augment de casos a les classes
Per una altra banda, també hi ha incertesa pel nombre de positius que puguin aparèixer a les aules durant els pròxims dies. De fet, la directora de l’Escola Torres Jonama explica que, a partir d’ara, tenir alumnes confinats serà una constant a l’escola.

La directora assegura que això es deu a unes mesures poc estrictes durant les Festes, i apunta, a més, que creu que és una cosa amb la qual es trobaran cada dia.

Per aquesta raó, Enric Torras, director de l’Escola Doctor Arruga de Begur, explica que espera que la gent hagi sigut responsable durant les Festes. També explica, però, que per reduir riscos, tot el professorat del centre es farà proves PCR en els pròxims dies, en un cribratge.

Una altra de les escoles del Baix Empordà que han tornat a obrir portes avui és la Guillem de Montgrí, de Torroella. La directora, Montse Xifra, assegura que els casos a l’escola sempre han augmentat en relació amb la situació del municipi. Per això, esperen que passi el mateix ara si empitjora la situació.

Finalment, Llum Garcia, la directora de l’Escola Vall d’Aro comenta que la situació és complicada, però també valora positivament que els alumnes puguin tornar a les aules.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Només 31 famílies de Palamós reben ajudes per a l’habitatge

Dins del pla de xoc de mesures contra les conseqüències econòmiques de la Covid-19, hi havia una part destinada...

Altres notícies