9.1 C
Pals
Diumenge, 29 gener 2023
- Publicitat -

Les escoles del Baix Empordà comencen el segon trimestre amb incertesa

Diferents escoles de la comarca asseguren que comencen el nou trimestre amb els mateixos protocols d’abans de vacances. Per una altra banda, també hi ha certa preocupació pel nombre de positius que puguin aparèixer a les aules durant els pròxims dies

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Fotografia: Escola Torres Jonama (Palafrugell)

Avui els estudiants han tornat a les aules després de les vacances de Nadal. Diferents escoles del Baix Empordà han explicat que comencen aquest nou trimestre amb els mateixos protocols d’abans de vacances. Un nou trimestre d’un curs escolar que s’ha vist clarament marcat des del setembre pels protocols i mesures contra el coronavirus: finestres obertes, protocols d’entrada i sortida, i separació a les aules. Ara, però, s’hi suma també la preocupació pel nombre de positius que puguin aparèixer a les aules durant els pròxims dies, després de les vacances de Nadal. 

Algunes de les escoles del Baix Empordà han explicat a Ràdio Capital que han viscut aquest primer dia de tornada a l’escola amb certa “normalitat” i sense grans canvis respecte el primer trimestre, pel que fa a protocols de seguretat. És el cas de l’Escola Doctor Arruga de Begur. El seu director, Enric Torras, explica que la tornada ha anat com estava previst. Afegeix que les dades actuals a la comarca no els han permès reduir les mesures higièniques.

A lEscola Torres Jonama, de Palafrugell, la tornada també s’ha viscut amb normalitat. Tot i això, la directora explica que avui ja han rebut una desena de trucades de famílies d’alumnes que estan fent quarantena per ser contactes d’un positiu.

Preocupació per un possible augment de casos a les classes
Per una altra banda, també hi ha incertesa pel nombre de positius que puguin aparèixer a les aules durant els pròxims dies. De fet, la directora de l’Escola Torres Jonama explica que, a partir d’ara, tenir alumnes confinats serà una constant a l’escola.

La directora assegura que això es deu a unes mesures poc estrictes durant les Festes, i apunta, a més, que creu que és una cosa amb la qual es trobaran cada dia.

Per aquesta raó, Enric Torras, director de l’Escola Doctor Arruga de Begur, explica que espera que la gent hagi sigut responsable durant les Festes. També explica, però, que per reduir riscos, tot el professorat del centre es farà proves PCR en els pròxims dies, en un cribratge.

Una altra de les escoles del Baix Empordà que han tornat a obrir portes avui és la Guillem de Montgrí, de Torroella. La directora, Montse Xifra, assegura que els casos a l’escola sempre han augmentat en relació amb la situació del municipi. Per això, esperen que passi el mateix ara si empitjora la situació.

Finalment, Llum Garcia, la directora de l’Escola Vall d’Aro comenta que la situació és complicada, però també valora positivament que els alumnes puguin tornar a les aules.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -