20.3 C
Pals
Diumenge, 19 maig 2024
- Publicitat -

L’Espai Ter i el Festival de Torroella acullen els preparatius de la gira d’una de les formacions musicals més destacades d’Europa

El director alemany Thomas Hengelbrock i les seves formacions Balthasar Newmann Chor & Ensemble assajen la Missa en Si menor de Johann Sebastian Bach

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

En el marc del conveni de col·laboració entre el Festival de Música de Torroella i l’Auditori Espai Ter, l’equipament acull, des d’avui i fins divendres, els assajos preparatoris de l’estrena, aquest dissabte, al Palau de la Música (20 h), de la Missa en Si menor de Johann Sebastian Bach, a càrrec del reconegut director alemany Thomas Hengelbrock i les seves formacions Balthasar Newmann Chor & Ensemble. El de dissabte serà, segons la crítica un dels concerts més destacats de la temporada a Catalunya. Per al nostre municipi, per al Festival i per a l’Espai Ter és un honor i un privilegi que aquesta reconegudíssima formació estigui preparant el concert a la nostra vila.

Sobre Hengelbrock i les seves formacions

Thomas Hengelbrock és un dels artistes més versàtils i interessants de la seva generació. Va fundar el Balthasar Neumann Chor & Ensemble, dues formacions de primera línia en la interpretació de música històricament informada, amb què gaudeix d’èxit internacional ja fa més de vint-i-cinc anys. Com a descobridor entusiasta i inspirador de música, es dedica a un repertori que comprèn des de la música antiga, passant pels segles XIX i XX, fins a les obres contemporànies i abasta tots els gèneres. A través dels seus projectes, acosta al públic composicions gairebé oblidades o permet la revaloració del repertori estàndard. Els seus programes de concert, que inclouen diverses èpoques, són llegendaris, sovint revelen afinitats musicals sorprenents i presenten amb creativitat els temes seleccionats.

El Balthasar Neumann Chor és un dels conjunts vocals més destacats del panorama internacional. La revista «Gramophone» va atribuir-li la condició de ser un dels “millors cors del món”. Ja sigui música del segle XVII o contemporània, el cor sempre es basa en la passió i en una profunda comprensió de la música. Recupera, amb gran èxit, tresors musicals, presenta obres conegudes des de perspectives noves i també entrellaça la música amb altres formes d’expressió, com la literatura o la dansa. Els seus cantants poden ser degustats no solament des dels rengles del cor, sinó també com a solistes. La qualitat artística, la versatilitat i la passió del Balthasar Neumann Chor marquen pauta internacional. Per això és convidat a actuar a les sales de concerts més prestigioses i als festivals més importants.

Per la seva banda, el Balthasar Neumann Ensemble és considerat com una de les principals orquestres del món de la interpretació històricament informada. Fundada el 1995, continua obrint noves perspectives de la música de diverses èpoques, des del Barroc primerenc fins a la música moderna. Els seus membres encarnen la idea d’Europa: els músics provenen de vint-i-cinc països diferents en els seus projectes. Té un repertori que abasta obres conegudes, però també posa llum a peces gairebé oblidades i en presenta d’altres completament noves.

La gira d’aquesta prestigiosa formació comença al Palau de la Música Catalana el 29 de gener i segueix el 30 a l’Auditorio Nacional de Madrid, l’1 de febrer a Freiburg de Bisgonia (Alemanya), el 2 a Luxemburg, el 3 a Dortmund (Alemanya) i acaba el 4 a Hamburg.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Lluís Puig: “Abans de l’estiu del 2026 Palamós tindrà un passeig del Mar modern i actualitzat”

Aquest proper dijous 23 de maig, l'Ajuntament de Palamós explicarà tots els detalls del nou projecte del Passeig del Mar. Ho farà en unes jornades informatives obertes a tota la ciutadania a la sala municipal polivalent de les galeries Carme. Al Supermatí de Ràdio Capital hem parlat amb l'alcalde del municipi, Lluís Puig, per conèixer-ne ja alguns detalls
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -