17.7 C
Pals
Diumenge, 29 maig 2022
- Publicitat -

Santa Cristina recuperarà punts d’aigua a l’entorn de Romanyà de la Selva

Molts d’aquests punts d’aigua s’havien convertit en trampes mortals per als animals, que hi entraven assedegats i les parets altes i llises ja no els deixaven sortir.

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
[rt_reading_time label="Temps de lectura:" postfix="minuts" postfix_singular="minut"]
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro ha promogut activament la recuperació de 15 punts d’aigua (bassals, safareigs…) de la zona de les Gavarres, principalment a l’entorn de Romanyà de la Selva.

Molts d’aquests punts d’aigua s’havien convertit en trampes mortals per als animals, que hi entraven assedegats i les parets altes i llises ja no els deixaven sortir. Per tal de resoldre aquesta situació, des del 2020 s’han adaptat i assegurat fins a 15 punts d’aigua, els quals ara ja són espais segurs per als amfibis gavarrencs . Gràcies a aquestes millores estem potenciant la biodiversitat i la vida salvatge en uns espais molt sensibles, sobretot pel que fa a les poblacions d’amfibis (granotes, gripaus, tritons i salamandres) del nostre territori.
Tota aquesta feina ha estat possible gràcies al treball dut a terme per la Societat Catalana d’Herpetologia (SCH) i de l’expert Eudald Pujol, a qui el consistori agraeix molt la seva tasca i dedicació. També mostra un agraïment especial per a totes aquelles entitats i persones que hi han col·laborat tant física com econòmicament: Grup de Natura Sterna, Associació la Sorellona, Diputació de Girona, Consorci de les Gavarres, voluntaris, voluntàries, propietaris i propietàries dels espais, que han realitzat una gran tasca.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -