17 C
Pals
Dissabte, 1 octubre 2022
- Publicitat -

Estiu 2020

Ahir dilluns 14 de setembre va ser el primer dia d’escola després de molts mesos i el darrer dia d’estiu a la Costa Brava Centre.
Una cruel barreja de normalitat i d’excepcionalitat. Aquesta és la data habitual de l’obertura dels col·legis, el que significa una tornada a la normalitat, que esperem que sigui definitiva.
Per contra, l’activitat turística al Baix Empordà feia anys que es perllongava més enllà del pont del Pilar, és a dir, fins a mitjans d’octubre i en alguns casos, passada la Toussaint que aquest any fineix el 2 de novembre. I enguany -malauradament- aquest setembre serà el punt final a un any turístic per oblidar.

Curiosament aquest estiu tan pervers sembla haver fet  feliços els que creuen que el turisme és una “malúria” -com deia la meva àvia-, i es mostren contents perquè han pogut aparcar on altres estius no ho podien fer i han gaudit de més espai a la platja. Sovint són els mateixos que es lamenten de no haver pogut anar a Formentera, i que no podran explicar com de bé es menja a Can Carlitos. Perquè ells no són turistes, són gent que enriqueix altres territoris.

Segurament no s’han aturat a pensar en el fet que les gambes, les rascasses, les tomates i els carbassons es paguen molt més cars quan hi ha demanda turística, i que es ven molta més roba, més calçat i més electrodomèstics quan els treballadors del sector turístic han tingut feina i s’han guanyat bé la vida.
Els convido a sumar-se a la feina de repensar el país que tenim, però també que aprofitin el temps per saber què vol dir sector turístic quan parlem de l’Empordà.
Empordà. 14 setembre del 2020

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios