14.9 C
Pals
Dijous, 25 abril 2024
- Publicitat -

Estudien la influència dels taps de suro en l’evolució del vi

L'objectiu principal d'aquest nou estudi ha estat validar el mètode d'anàlisi i adquirir coneixement sobre el procés d’elaboració dels taps de suro i la seva influència en la permeabilitat a l’oxigen

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Aquest dimecres s’ha donat per acabat el “Projecte per a la determinació de l’evolució de la permeabilitat a l’oxigen al llarg de les diferents condicions de fabricació dels taps de suro i l’efecte d’aquest paràmetre en el vi tranquil i escumós” impulsat per quatre empreses elaboradores de taps de suro de Catalunya i l’Institut Català del Suro. El projecte ha estudiat les variables en el procés de producció i fabricació dels taps de suro i com aquestes poden afectar la permeabilitat dels taps i la influència en l’evolució dels vins tranquils i escumosos.

Els antecedents d’aquest projecte es remunten a un estudi anterior, el projecte GO-OTR, finançat per Grups Operatius de l’Associació Europea per a la Innovació (AEI), que va començar el 2017 i va acabar l’any 2020. Aquest projecte va permetre identificar a nivell de laboratori determinats paràmetres del procés productiu dels taps de suro com a factors importants en l’evolució de la permeabilitat del tap. Així, la Fundació Institut Català del Suro i les empreses elaboradores van decidir començar un nou estudi en base al coneixement generat per corroborar si les diferències identificades en el laboratori es podien apreciar en el vi.

El projecte ha estat desenvolupat per la Fundació Institut Català del Suro com a centre de recerca i coordinador del partenariat de quatre empreses elaboradores de taps de suro de Catalunya: J. VIGAS S.A. i MANUEL SERRA S.A, especialitzades en tap de suro natural, i FRANCISCO OLLER S.A. i TESA S.A., que elaboren taps de suro aglomerats amb dos discos per a vi escumós. També ha comptat amb la col·laboració del ComitéChampagne i l’Instituto de Ciencias de la Vid y el Vino de la Universidad de la Rioja.

L’objectiu principal d’aquest nou estudi ha estat validar el mètode d’anàlisi i adquirir coneixement sobre el procés d’elaboració dels taps de suro i la seva influència en la permeabilitat a l’oxigen.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Xavier Cortadellas: “La història de la Bisbal va més enllà d’aquest municipi, és la història de la comarca”

Aquesta passada setmana es va presentar a l’arxiu comarcal del Baix Empordà el llibre ‘Història de la Bisbal. Retrat d’una vila cinccentista’ de Jordi Frigola d’Edicions Sidillà. L’autor ens va deixar a principis d’any, però d’aquest llibre en van parlar Santi Soler, Josep Matas, Carmen Marugán i Xavier Cortadellas. Per parlar-nos-en ens va visitar al Supermatí l'editor d'edicions Sidillà, Xavier Cortadellas.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -