Eva Gasull: “Volem ser plataforma de difusió de l’art de carrer local, que és d’una gran qualitat”

Aquesta fira es celebrarà durant els propers 15, 16 i 17 de juliol a la capital del Baix Empordà

- Publicitat -

Ahir al Supermatí vam tenir l’oportunitat de parlar amb l’Eva Gasull, que és la portaveu de la Fira de circ al carrer, de La Bisbal d’Empordà.

Aquesta fira es celebrarà durant els propers 15, 16 i 17 de juliol a la capital del Baix Empordà, després de dos anys en què les restriccions per la pandèmia van obligar a adaptar-ne el format.

Aquí podeu veure l’entrevista sencera, en format vídeotrucada. Cal destacar que era la primera vegada que enregistràvem una entrevista feta a algú que no estava presencialment als nostres estudis, i l’experiència va ser molt positiva.

 

El primer que Gasull va voler destacar és la tornada a la normalitat, i l’alegria que senten els organitzadors per recuperar una fira que no s’havia celebrat de manera ortodoxa des de l’any 2019

 

 

Gasull feia referència al replantejament que han fet per a l’edició d’enguany, en què volen arribar al màxim de públic, i en aquest sentit una de les principals novetats seran els preus populars de la majoria d’actuacions.

La portaveu parlava de la varietat de propostes que hi haurà, i posava l’accent en la voluntat de promocionar el circ autòcton com a premissa principal.

 

 

Pel què fa a l’obtenció dels tiquets per als espectacles programats, hi haurà 2 formats: venda d’entrades tradicional, el mateix dia a taquilles; o a través d’una plataforma online, que permetrà fer-ne reserva anticipada.

Eva Gasull ens explicava també que, segons el seu punt de vista, tots els espectacles són molt recomanables, depenent dels gustos de cadascú. Hi haurà circ més tradicional, però també produccions més enfocades a donar ressò als valors socials, i d’altres més contemporànies o avantguardistes

 

 

Un altre aspecte que ens va comentar va ser el de l’evolució i transformació que ha experimentat el circ com a manifestació cultural

 

 

La fira es durà a terme en diversos espais de la vila, que la portaveu va repassar

 

 

Una de les novetats d’enguany serà l’entrega d’un guardó que portarà el nom de Lola Casademont, una de les impulsores de la fira, que va morir l’any passat . Eva Gasull, després de glossar la importància de Casademont, ens va explicar el funcionament de les votacions d’aquest premi, que vol fomentar la participació popular

 

 

Per últim, també va engrescar al públic a assistir a una fira que vol ser reflex de la tornada a la normalitat, i que té la il·lusió d’omplir els carrers d’art i cultura vehiculades a través del circ.

- Publicitat -