9.7 C
Pals
Dijous, 14 Novembre 2019

Evolució econòmica en els 15 anys de Ràdio Capital

El més llegit

Què han votat els teus veïns a les eleccions generals del 10N?

Tens curiositat per saber si a la teva població la formació política que has votat té molt pes? I a la zona per on vius? Comprova-ho en aquest mapa interactiu de Ràdio Capital de l'Empordà

Lluís Puig, alcalde de Palamós: “Estem preparats per convertir el Port de Palamós en port Schengen; però hi ha falta de voluntat”

En una entrevista a Ràdio Capital de l'Empordà, Lluís Puig, ha analitzat la situació urbanística a Palamós, els resultats de les eleccions generals del 10N i ha contestat al candidat del PSC Girona, Marc Lamuà, sobre el port de Palamós

Òscar Aparicio, cap del PSC Bisbal: “Decidim si s’ha de municipalitzar el servei de l’aigua o no, però s’ha de solucionar”

El líder del PSC Bisbal, Òscar Aparicio, ha valorat la situació del PSC a les comarques gironines després de les eleccions generals però també ha tingut temps per aprofundir en l'actualitat bisbalenca

El concurs de Gossos d’Atura de Torroella retrà homenatge a Jordi Muxach

Els dies 30 de novembre i 1 de desembre tindrà lloc la Fira de Sant Andreu, en la qual se celebra el concurs de Gossos d'Atura de Torroella de Montgrí

Demanen anul·lar la sentència a Bassa per l’error de la conselleria d’Ensenyament

"No es tracta aquest d'un mer error material, sinó determinant per establir la responsabilitat de Bassa, ja que la seva condemna s'ha basat en fets d'altre, de la titular real del Departament d'Ensenyament"
Avatar
David Parreño Mont
Productor i redactor de Ràdio Capital de l’Empordà.

Ràdio Capital va néixer en un moment de ple creixement de l’economia, especialment a les comarques gironines, i era una època en què miràvem al futur amb esperança. Ara, després de 15 anys, hem passat una llarga crisi que ha canviat molts aspectes de la societat. Les empreses han hagut de ser més competitives, però moltes també han hagut de tancar o reconvertir-se.

L’economia del Baix Empordà és una economia de serveis, impulsada sobretot per l’activitat turística i pel comerç. Tot i això, la indústria té un paper important. De fet, el sector industrial és un dels que últimament ha patit més la crisi, mentre que el turisme ha pogut, malgrat tot, anar surfejant l’onada.

Pel president de la Cambra de Comerç de Palamós, Xavier Ribera, la internacionalització és la clau pel futur de les empreses de la comarca.

La indústria del suro, que és una de les importants del Baix Empordà, ha viscut una reconversió important, que s’ha caracteritzat bàsicament en concentrar-se per poder competir en el mercat internacional. Al llarg d’aquests anys, moltes petites i mitjanes empreses del suro han desaparegut i d’altres s’han unit a grans grups industrials.

Un canvi destacat que ha experimentat la indústria surera és la incorporació de molta maquinària que ha anat substituint la mà d’obra de les fàbriques. Per convicció, però també, per exigències del mercat. En aquest sentit, la vicepresidenta de l’Associació d’Empresaris Surers de Catalunya, Margarida Matas, reivindica posar els ous a diferents cistelles perquè l’economia del Baix Empordà no depengui d’un únic sector econòmic.

El turisme és, sens dubte, cabdal per l’economia del Baix Empordà. Després dels Jocs Olímpics de Barcelona del 92 la comarca ha rebut, fins a l’esclat de la crisi, turistes procedents sobretot de França i del Regne Unit. L’esforç dels últims anys, segons la presidenta de la Unió d’Hosteleria Costa Brave Centre, Bàrbara Hallé, ha estat el d’intentar ampliar l’oferta turística amb tot tipus d’activitats.

El cert és que cada cop l’Empordà està arribant a més llocs i ara ja rep turistes de països com Noruega, Finlàndia o Austràlia. El sector del turisme és optimista i, com a dada rellevant, en els últims anys el mercat turístic català s’està revifant.

Últimes notícies

Efemèrides – 14 novembre

Efemèrides i curiositats d'aquest 14 de novembre

Comença el reforç de personal als serveis socials de Palamós i Vall-llobrega

El reforç és fruit d'un acord amb el Consell Comarcal del Baix Empordà per actualitzar la gestió de l'equip bàsic d'atenció social primària

Viatges Capitals: Varsòvia

Coneix la capital de Polònia, Varsòvia gràcies als Viatges Capitals de Ràdio Capital de l'Empordà. Descobreix els monuments més interessants i la cuina.

Palafrugell renova la senyalització en diversos carrers del municipi

L’objectiu és pacificar el trànsit i per fer-ho s’ha canviat la major part de la senyalització vertical i pintat de nou passos de vianants, millorant les senyalitzacions horitzontals

Supermatí – 14 novembre 2019

Recupera el programa d'aquest dijous!

Més notícies