APNAE

Constaten una alta ocupació de 30 noves caixes nius que es van col·locar el passat mes d’abril als Aiguamolls de l’Empordà. Les caixes estan situades en torres i suports elèctrics del Parc Natural i tenen l’objectiu de potenciar la conservació i reproducció del gaig blau. Fins ara, Endesa i l’Associació d’Amics del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà ja han detectat una alta ocupació d’aquest nius i unes postes molt prolíferes, amb 91 cries.

L’observació es realitza amb una càmera de 5 metres de llargada amb wifi per aconseguir una menor incidència en les cries. Això ha permès veure que altres espècies dels Aiguamolls també han utilitzat les caixes per establir els seus nius, com són el xoriguer i el xot.

D’altra banda, durant la primera meitat de juliol es va col·locar a tres adults de tres parelles diferents uns emissors GPS per conèixer els moviments del gaig blau dins del Parc Natural i els seus voltants en funció de la disponibilitat d’aliment. Per completar tot aquest seguiment també s’estan realitzant anellaments dels polls als nius.