12.2 C
Pals
Diumenge, 7 març 2021

“Cartografia de Palamós, el port i la vila”, l’exposició temporal per viatjar per la història de Palamós a través dels mapes

La mostra del Museu de la Pesca de Palamós, que inclou un total de 20 peces, es pot veure fins a finals del mes de febrer

El més llegit

Dos detinguts per cremar sis cotxes a Palafrugell, entre els quals el de l’alcalde

Poc abans dels incendis, els arrestats van comprar una garrafa de benzina

Absolt l’acusat de violar la festa major de Palamós una companya de feina i agredir sexualment una menor

La sentència conclou que "no ha quedat acreditat" que les relacions fossin "contra la voluntat" de les noies

Alerta per múltiples robatoris a comerços de Palafrugell

Els comerços del centre de Palafrugell estan en alerta després que hi hagi hagut diversos robatoris continuats. Concretament, han...

#FactCheckCapital: No, la família de porcs senglars no passeja per Platja d’Aro, és Israel

Un vídeo que ha circulat per les xarxes mostra un grup de porcs senglars, els usuaris diuen que és a Platja d'Aro, però Ràdio Capital ha verificat el vídeo i està gravat en un altre indret
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

El Museu de la Pesca de Palamós exposa temporalment la mostra “Cartografia de Palamós, el port i la vila”. L’exposició inclou un total de 20 peces encapçalades per una maqueta del municipi al segle XVII. A més, mentre es perllongui el confinament municipal, l’accés al museu serà gratuït durant tots els diumenges inclosos dins aquest període.

La mostra es pot veure fins a finals del mes de febrer gratuïtament a la sala d’exposicions temporals del Museu de la Pesca. L’exposició compta amb un total de 20 peces, principalment del fons del Museu, precedides per una maqueta central que reprodueix com era la vila a finals del segle XVII. Es mostren antics plànols, cartes nàutiques, portolans i mapes, que recullen les característiques geogràfiques i arquitectòniques del municipi, el port i el seu litoral, des del segle XVII al XX.

Un recorregut per la història de Palamós

Entre els documents que es poden veure destaca un dibuix de 1668 que mostra una vista panoràmica de la vila de Palamós, amb la muralla i amb galeres fondejades al port. El va realitzar Pier Maria Baldi amb motiu del viatge per Europa de Cosme de Mèdici, Príncep de la Toscana.

També es pot veure una carta nàutica de 1886 on es representen les profunditats i els tipus de fons, esculls, cales i platges; un portolà del 1824 que descriu l’entrada a la badia de Palamós. Així com un plànol de Palamós de 1694 amb la ubicació de les tropes franceses durant l’atac que va patir la vila el juny d’aquell any.

Precisament d’aquest període es destaca un plànol de la vila i la ciutadella de Palamós, realitzat amb posterioritat a l’atac francès de 1694. En aquest document s’indica la situació de la ciutadella amb el primer convent dels Agustins a l’interior. Gràcies a les anotacions que conté aquest plànol, dins la vila es pot identificar el portal de Mar, la bretxa, el portal de Terra, la parròquia, el mercat, l’hospital, el magatzem de la pólvora, el port i el molí de vent de la punta del Molí.

Els diumenges, accés gratuït al Museu

Pel que fa a l’exposició permanent que mostra aquest equipament cultural, s’ha establert que tots els diumenges inclosos dins la prolongació del confinament municipal, l’accés del públic al Museu de la Pesca sigui de manera totalment gratuïta.

Els horaris d’obertura del Museu de la Pesca són de dimarts a divendres de 10 a 13:30 h, i de 15 a 19 h; i els caps de setmana i festius de 10 a 14 h, i de 16 a 19 h.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Incendi en una casa de Verges amb tres intoxicats

El foc ha cremat la cuina de l'immoble i els Bombers han pogut extingir-lo ràpidament

Altres notícies