0.1 C
Pals
Dissabte, 22 gener 2022
- Publicitat -

Farmàcies del Baix Empordà denuncien que perdran diners amb la limitació del preu dels tests d’antígens

A partir d'avui, els tests d'antígens costaran 2,94 euros a qualsevol farmàcia. És el preu màxim de venda fixat per la Comissió Interministerial de Preus dels Medicaments després de mesos d'especulació en els preus de les proves

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
spot_img

A partir d’avui, els tests d’antígens costaran 2,94 euros a qualsevol farmàcia. És el preu màxim de venda fixat per la Comissió Interministerial de Preus dels Medicaments després de mesos d’especulació en els preus de les proves, que havien arribat a voltar els 10 euros per test. La notícia, però, no ha estat ben rebuda per les farmàcies. Asseguren que no se les ha tingut en compte i que perdran diners, ja que ara han de vendre tots els tests a 2,94 euros tot i haver-los comprat a un preu més alt abans de la limitació.

Santi Tomàs, de la Farmàcia Thomas Ferrer de Palafrugell explica que s’hauria d’haver regulat, primer, el preu de venda a les farmàcies. “No té sentit que nosaltres els haguem comprat a 4 o 5 euros i ara els haguem de vendre a 2,94 euros”. A la seva farmàcia, els tests d’antígens havien arribat a costar 8 euros a finals d’any.

Un punt de vista compartit també en altres farmàcies, com la Farmàcia del Passeig de Torroella de Montgrí. Mireia Corbalan, farmacèutica, recalca que perdran diners amb cada test que es vengui a partir d’avui, fins a esgotar els que tenen en estoc.

Des de la Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya també creuen que la fixació de preus arriba tard, tot i que celebren que sigui una realitat finalment. Òscar Doñate, membre de la junta Directiva, ha explicat en declaracions a l’ACN que hi ha moltes farmàcies que “van comprar milers de tests d’antígens a un cost més elevat i ara no saben què fer amb ells”. Tot i això, també ha explicat que la distribució ja ha ajustat els preus i això li ha permès vendre les proves a 2,94 euros “sense perdre diners”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -