24.1 C
Pals
Diumenge, 27 setembre 2020

Terrasses, museus o biblioteques: com s’aplicarà la fase 1 als municipis del Baix Empordà?

Hem preguntat a diversos ajuntaments si es plantegen tornar a activar algunes de les activitats que havien quedat en suspens

El més llegit

Detingut un home a Begur per serrar una tanca que el molestava

Es tracta d'una barra per impedir el pas dels vehicles al bosc amb runes del costat i prevenir incendis.

Demanen 14 anys de presó per a l’acusat de matar el germà amb una crossa a Palafrugell

La fiscalia l'acusa d'homicidi amb les agreujants d'abús de superioritat i parentiu. L'acusat és un vell conegut de la justícia i acumula diverses sentències condemnatòries

La Bisbal sancionarà els vehicles que accedeixin al nucli antic de la Bisbal sense autorització

A partir del proper dimecres 30 de setembre s’activarà el nou sistema de control de pas de vehicles al nucli antic de la Bisbal.

Palafrugell posa espais a disposició de Salut per fer-hi cribratges massius

L'alcalde del municipi, Josep Piferrer, ho va explicar ahir en una entrevista al Supermatí de Ràdio Capital.
Dani Cortés Morés
Dani Cortés Moréshttps://www.linkedin.com/in/danicortesmores/
Coordinador de Ràdio Capital de l'Empordà
- Publicitat -

Aquest dilluns, el Baix Empordà passa a la fase 1 del desconfinament pel coronavirus. Entre altres novetats, es permetrà obrir les terrasses amb una ocupació màxima del 50%. Podran obrir museus, auditoris, teatres o cinemes amb una ocupació del 30%. I també podran obrir biblioteques només per activitats de préstec i devolució. A més, es pot anar a la platja per fer exercici individual.

Aquestes mesures que entren en vigor aquest dilluns impliquen que equipaments municipals que porten dos mesos tancats podrien reobrir. Volem saber com s’aplica la fase 1 als municipis del Baix Empordà. Hem preguntat a diversos ajuntaments si es plantegen tornar a activar algunes de les activitats que havien quedat en suspens.

Fase 1 a Palamós

A la fase 1 a Palamós es permetrà ampliar totes les terrasses que ho demanin i que tinguin prou espai. Es farà un estudi individualitzat de cada cas. De moment, no obriran les instal·lacions esportives individuals. Sí que obrirà la biblioteca, amb servei de préstec i informació bibliogràfica amb cita prèvia. El Museu de la Mediterrània no obrirà de moment fins que la Generalitat no marqui els protocols a seguir en aquests equipaments. I només es permet el bany a la platja com a activitat esportiva.

Fase 1 a Torroella de Montgrí – l’Estartit

A la fase 1 a Torroella de Montgrí – l’Estartit es permetrà ampliar terrasses estudiant-ho cas per cas i veient on és més fàcil i on no. S’ha ofert la possibilitat a tots els locals, fins i tot per quan sigui possible ampliar menjadors i espais interiors. No obriran instal·lacions esportives municipals per fer treball individual. La biblioteca obrirà per fer préstec amb cita prèvia, el museu no obre encara, i es permet el bany a les platges com a activitat esportiva individual.

Fase 1 a Palafrugell

A Palafrugell s’estudiarà cas per cas si es poden ampliar terrasses o no. De moment no obriran instal·lacions esportives, i el bany a les platges està permès com activitat esportiva individual.

Fase 1 a Calonge i Sant Antoni

Pel que fa a bars i terrasses: a Calonge i Sant Antoni, en tots els casos que es pugui es permetrà ampliar l’espai d’ocupació de via pública. Es valorarà cas per cas per veure la seva viabilitat. Les instal.lacions esportives no obriran de moment. En el cas de Calonge, on hi ha gimnàs per poder fer entrenaments personals, l’Ajuntament està aprofitant per fer diverses millores els dies de tancament. A les platges està permès fer esport per a persones federades.

Fase 1 a Begur

A la fase 1 a Begur s’estudiarà cas per cas totes les possibles ampliacions de terrasses que ho demanin amb una instància. Els informes tècnics ho avaluaran. Pel que fa als esports, ni el pavelló ni el camp de futbol està previst que s’obrin de moment. A més, l’accés a les platges està permes per fer-hi esport.

Fase 1 a Pals

A la fase 1 a Pals s’ha creat un qüestionari web per saber quins establiments necessiten ampliar la terrassa. A partir d’aquí, s’estudiarà de forma individual cada cas per determinar si es pot o no ampliar-es de forma excepcional en cada cas per aquesta temporada. Pel que fa a les platges, sí que es permet banyar-se per fer esport de forma individual.

Fase 1 a Sant Feliu de Guíxols

A la fase 1 a Sant Feliu de Guíxols finalment sí que s’ampliaran terrasses. A partir de dilluns, cada establiment ho pot demanar. Les instal·lacions esportives, el museu i la biblioteca s’estudiarà si s’obren més endavant, en altres fases. I se seguirà permetent anar a les platges a fer activitats esportiva individual.

A banda d’això, a tots els municipis es permet, entre altres coses:

  • s permeten les reunions d’un màxim de 10 persones sense necessitat que aquestes convisquin juntes. Es poden trobar a qualsevol lloc: a un domicili, a la terrassa d’un bar, o al carrer. Sempre, però, caldrà respectar les mesures de prevenció: higiene i distanciament social. I si no es poden complir aquestes recomanacions, cal dur mascaretes. Es podran reunir principalment persones que no siguin població de risc. En el cas de les vulnerables, cal que “la seva condició clínica estigui controlada i ho permeti, i mantenir rigoroses mesures de protecció”, segons el BOE.
  • Es pot anar a visitar amics i familiars a casa seva, si es troben dins de la demarcació de Girona. NO es pot anar a veure persones amb símptomes o que estiguin aïllats per recomanació mèdica.
  • Ens podem moure a qualsevol lloc de la regió sanitària de Girona. Per sortir de la regió, cal una justificació sanitària, laboral, professional, o empresarial, de retorn a la residència habitual, o per assistir o tenir cura de persones grans, dependents o amb discapacitat, o per causa de força major degudament justificada.

 

- Publicitat -
Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Una vintena de classes confinades al Baix Empordà després de dues setmanes de curs

Amb la tercera setmana de curs escolar a punt de començar, a Catalunya hi ha un total de 922...

Els alcaldes i les alcaldesses del petits municipis del Baix Empordà es reuneixen amb el Consell Comarcal

Dijous passat es van reunir telemàticament els alcaldes i les alcaldesses dels municipis de menys de 2.000 habitants amb el president del Consell Comarcal...

The Shins tornen amb la melanconiosa cançó ‘The Great Divide’

James Mercer ha tornat avui al panorama musical amb el seu projecte “The Shins”. Ho ha fet amb un nou single nomenat ‘The Great Divide’, ja es pot escoltar a través de les principals plataformes digitals. Mentre esperem amb la fe de la continuació de The Worm’s Heart (2018), el nou de The Shins ha…

The Smashing Pumpkins estrenen dues cançons

Billy Corgan estrena avui dues noves cançons com avenços de CYR, el nou doble àlbum que The Smashing Pumpkins publicaran el pròxim 27 de novembre. Després de compartir fa uns dies ‘The Colour Of Love’ i ‘CYR’, el que és nou de la banda nord-americana comporta el nom de ‘Confessions Of A Dopamine Addict’ i…

Demanen 14 anys de presó per a l’acusat de matar el germà amb una crossa a Palafrugell

La fiscalia l'acusa d'homicidi amb les agreujants d'abús de superioritat i parentiu. L'acusat és un vell conegut de la justícia i acumula diverses sentències condemnatòries

Altres notícies