10.1 C
Pals
Divendres, 5 juny 2020

Terrasses, museus o biblioteques: com s’aplicarà la fase 1 als municipis del Baix Empordà?

Hem preguntat a diversos ajuntaments si es plantegen tornar a activar algunes de les activitats que havien quedat en suspens

El més llegit

Palamós rebaixa la taxa d’ocupació de la via pública en un 75%

El Ple de l'Ajuntament de Palamós va aprovar ahir una mesura per rebaixar la taxa d’ocupació de la via...

JxCat Palamós critica que ERC agraeixi “les forces de seguretat de l’Estat” per la seva feina

La formació de Junts per Catalunya critica que Esquerra hagi votat a favor d'una moció de Ciutadans per reconèixer la feina durant la lluita contra el coronavirus a "les forces i cossos de seguretat"

L’Hospital de Palamós obre una campanya de mecenatge per adaptar les instal·lacions a la COVID-19

A l'Hospital de Palamós cal fer-hi una nova unitat d'aïllament de la quarta planta d'hospitalització, i cal reformar la Unitat de Cures Intermèdies

Palamós destina 700.000 euros per reactivar l’economia després de la crisi del coronavirus

Ple extraordinari de l'Ajuntament de Palamós, celebrat ahir telemàticament/ Foto Ràdio Palamós Tots els regidors reunits ahir en un Ple...
Daniel Cortés Morés
Daniel Cortés Moréshttp://danicortes.cat
Coordinador de redacció i responsable de projectes de Ràdio Capital

Aquest dilluns, el Baix Empordà passa a la fase 1 del desconfinament pel coronavirus. Entre altres novetats, es permetrà obrir les terrasses amb una ocupació màxima del 50%. Podran obrir museus, auditoris, teatres o cinemes amb una ocupació del 30%. I també podran obrir biblioteques només per activitats de préstec i devolució. A més, es pot anar a la platja per fer exercici individual.

Aquestes mesures que entren en vigor aquest dilluns impliquen que equipaments municipals que porten dos mesos tancats podrien reobrir. Volem saber com s’aplica la fase 1 als municipis del Baix Empordà. Hem preguntat a diversos ajuntaments si es plantegen tornar a activar algunes de les activitats que havien quedat en suspens.

Fase 1 a Palamós

A la fase 1 a Palamós es permetrà ampliar totes les terrasses que ho demanin i que tinguin prou espai. Es farà un estudi individualitzat de cada cas. De moment, no obriran les instal·lacions esportives individuals. Sí que obrirà la biblioteca, amb servei de préstec i informació bibliogràfica amb cita prèvia. El Museu de la Mediterrània no obrirà de moment fins que la Generalitat no marqui els protocols a seguir en aquests equipaments. I només es permet el bany a la platja com a activitat esportiva.

Fase 1 a Torroella de Montgrí – l’Estartit

A la fase 1 a Torroella de Montgrí – l’Estartit es permetrà ampliar terrasses estudiant-ho cas per cas i veient on és més fàcil i on no. S’ha ofert la possibilitat a tots els locals, fins i tot per quan sigui possible ampliar menjadors i espais interiors. No obriran instal·lacions esportives municipals per fer treball individual. La biblioteca obrirà per fer préstec amb cita prèvia, el museu no obre encara, i es permet el bany a les platges com a activitat esportiva individual.

Fase 1 a Palafrugell

A Palafrugell s’estudiarà cas per cas si es poden ampliar terrasses o no. De moment no obriran instal·lacions esportives, i el bany a les platges està permès com activitat esportiva individual.

Fase 1 a Calonge i Sant Antoni

Pel que fa a bars i terrasses: a Calonge i Sant Antoni, en tots els casos que es pugui es permetrà ampliar l’espai d’ocupació de via pública. Es valorarà cas per cas per veure la seva viabilitat. Les instal.lacions esportives no obriran de moment. En el cas de Calonge, on hi ha gimnàs per poder fer entrenaments personals, l’Ajuntament està aprofitant per fer diverses millores els dies de tancament. A les platges està permès fer esport per a persones federades.

Fase 1 a Begur

A la fase 1 a Begur s’estudiarà cas per cas totes les possibles ampliacions de terrasses que ho demanin amb una instància. Els informes tècnics ho avaluaran. Pel que fa als esports, ni el pavelló ni el camp de futbol està previst que s’obrin de moment. A més, l’accés a les platges està permes per fer-hi esport.

Fase 1 a Pals

A la fase 1 a Pals s’ha creat un qüestionari web per saber quins establiments necessiten ampliar la terrassa. A partir d’aquí, s’estudiarà de forma individual cada cas per determinar si es pot o no ampliar-es de forma excepcional en cada cas per aquesta temporada. Pel que fa a les platges, sí que es permet banyar-se per fer esport de forma individual.

Fase 1 a Sant Feliu de Guíxols

A la fase 1 a Sant Feliu de Guíxols finalment sí que s’ampliaran terrasses. A partir de dilluns, cada establiment ho pot demanar. Les instal·lacions esportives, el museu i la biblioteca s’estudiarà si s’obren més endavant, en altres fases. I se seguirà permetent anar a les platges a fer activitats esportiva individual.

A banda d’això, a tots els municipis es permet, entre altres coses:

  • s permeten les reunions d’un màxim de 10 persones sense necessitat que aquestes convisquin juntes. Es poden trobar a qualsevol lloc: a un domicili, a la terrassa d’un bar, o al carrer. Sempre, però, caldrà respectar les mesures de prevenció: higiene i distanciament social. I si no es poden complir aquestes recomanacions, cal dur mascaretes. Es podran reunir principalment persones que no siguin població de risc. En el cas de les vulnerables, cal que “la seva condició clínica estigui controlada i ho permeti, i mantenir rigoroses mesures de protecció”, segons el BOE.
  • Es pot anar a visitar amics i familiars a casa seva, si es troben dins de la demarcació de Girona. NO es pot anar a veure persones amb símptomes o que estiguin aïllats per recomanació mèdica.
  • Ens podem moure a qualsevol lloc de la regió sanitària de Girona. Per sortir de la regió, cal una justificació sanitària, laboral, professional, o empresarial, de retorn a la residència habitual, o per assistir o tenir cura de persones grans, dependents o amb discapacitat, o per causa de força major degudament justificada.

 

- Publicitat -
Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Tres joves creen el Begur Cinema Brava, un festival pioner d’autocine, música i activitats esportives

Àlex Cruylles, Patricia Serra i Matu Marsicano, tres joves de Barcelona que s'han trobat confinats a Begur, han impulsat...

Ja es pot participar a les activitats enoturístiques dels cellers Brugarol (Palamós), Clos d’Agon (Calonge) i Mas Geli (Pals)

Setze cellers de l’Empordà van reiniciar les seves activitats enoturístiques l’1 de juny, data de la fase 2 a la demarcació de Girona. Ho...

Sons del món segueix endavant amb Sopa de Cabra, Manel i Stay Homas

Arriba el bon temps, el desconfinament i les primeres bones notícies. En aquest context, el Sons del Món, una de les grans cites d’estiu de la Costa Brava des de fa tretze edicions, anuncia que enguany farà una edició especial, amb un cartell de luxe de fins a nou concerts a la Ciutadella de Roses,…

Supermatí – 05 juny 2020

Recupera l'informatiu d'aquest divendres

Divendres amb matí fresc i clarianes. Les tronades tornen al final de la setmana

Ambient fresc a primera hora amb cel variable tant divendres com dissabte amb temperatura màxima a ratlla. Diumenge amb més núvols i tronades, preludi d'una nova setmana de cel variable, poca calor i ruixats de tarda.

Altres notícies