24.1 C
Pals
Dissabte, 26 setembre 2020

Fem màgia!

Seré, únic, tranquil·litzador, brau, actiu, cultural, familiar, colorista, musical, marí, muntanyós, pla, abrupte, original, esbojarrat, dolç, divertit, esplèndid, amable,proper, selecte, complicat, senzill… però sobretot màgic!!! Així és el meu Empordà i així és com el defineixo quan em pregunten per ell.

L’amor que m’uneix a aquesta terra no m’ennuvola els sentits i aquest estiu que no vol marxar, m’ha donat temps a presentar-lo tal qual a qui ha vingut a visitar-me. He aprofitat que la calor ha fet que anés quasi en roba interior i l’han conegut com s’ha de conèixer a algú, al natural, amb els 5 sentits, o potser més!

El sentit de l’oïda es presenta sempre educat a Cap Roig i a Porta Ferrada, a les havaneres, on la música amansa o esbojarra a les feres o no tan feres, mentre les onades del nostre mar es barregen entre balls i cançons, entre riures i somriures…

El sentit de l’olfacte arriba sempre més auster per la nit, més proper per la matinada, on sa majestat Tramuntana ha deixat el seu clam.

I què dir del gust! L’exquisit gust a la carn a la brasa, als uriços, al peix, a la gamba de Palamós, …Aquest el deixo, que sempre m’entra gana.

I tocar, tocar història, a Palafrugell, Begur, Palamós, Sant Feliu de Guíxols, La Bisbal…Tocar, tocar i no pararies de tocar.

Malgrat tot, la vista els guanya a tots, perquè des de qualsevol racó del meu amic Empordà, sempre veus màgia, i això, si que és un privilegi, un privilegi que es troba al carrer, al mar, a la muntanya, a la gent… Per això, no ens queda un altre remei: en un racó tan màgic, l’únic que es pot fer és màgia.

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios