20.7 C
Pals
Diumenge, 1 octubre 2023
- Publicitat -

La Nit Jove de Bellcaire d’Empordà, una nit d’unió

A gaudir de la nit del 9 de juliol, amb artistes com Banda Neon, El Pony Pisador, Despit i DJ Calvin.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Nit Jove torna el 9 de juliol a Bellcaire d’Empordà, organitzada per l’Associació de Joves del mateix poble. Aquesta festa ja ocupa un lloc fix al calendari de moltes persones, ja que l’any passat, quan es va dur a terme amb les mesures corresponents, va ser com un oasi enmig del desert de restriccions que exigia la pandèmia.

En aquest esdeveniment hi participaran El Pony Pisador, Despit i Banda Neon, tres grups que dedicaran la nit a fer la seva música. La festa, que és d’entrada gratuïta i estarà ubicada a la pista esportiva del poble, serà tancada per DJ Calvins, que tocarà en últim lloc.

Cartell de la Festa Jove de Bellcaire

Una festa té moltes dimensions i la Nit Jove de Bellcaire no és una excepció. De fet, darrere seu hi ha un projecte molt més ampli. Per saber-ne més, hem parlat amb Pere Vicens, el president de l’associació. Ell ens ha explicat que aquesta va ser creada al voltant del 2015, però va ser reactivada per les persones que en formen part avui dia. Tant en el seu origen com en la represa de l’activitat hi ha hagut un objectiu principal, segons ha dit ell, que ha estat ”crear un espai comú on els joves de Bellcaire que no fan vida al poble tinguin una excusa per a tornar-hi i compartir activitats, moments i vivències, no només la gent de la seva edat, sinó també amb la d’altres edats”.

La Nit Jove és, per tant, un mitjà per a aconseguir aquest objectiu, però també en té d’altres. La festa es du a terme perquè que un poble tan petit com és Bellcaire sigui conegut, que la gent sigui capaç de situar-lo al mapa o que, com a mínim, n’hagi sentit a parlar. La gent de Bellcaire creu que, tot i ser tan petit, el poble té molt de potencial a explorar i explotar.

El president també ens ha dit què és el que esperen des de l’associació amb la festa:

 

Un projecte amb aquests propòsits i amb aquestes activitats comporta moltes dificultats, tot i ser una mica més de 60 persones dins l’agrupació. Només la Nit Jove ja implica una quantitat de feina impressionant: contacte amb espònsors, organització general de material com balles o lavabos, notificar a la Generalitat de Catalunya i als Mossos d’Esquadra que es durà terme la festa, obtenir provisions de begudes, gestió de comptes… 

Totes aquestes tasques requereixen temps, paciència i experiència, cosa que cada cop tenen més gràcies a l’exercici d’aquests tipus d’activitats. Han fet, per exemple, una reorganització de l’espai: l’escenari, la barra i la resta de parts es col·locaran diferent.

Tot i les complicacions, des de l’associació es duen a terme les activitats per passió, per amor al poble, perquè els pobles petits no quedin invisibilitzats. 

 

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -