14.2 C
Pals
Dissabte, 16 octubre 2021
- Publicitat -

Festes de Primavera, patrimoni emocional de Palafrugell

Fa més de 100 anys que es fan carrosses a Palafrugell, un esdeveniment on participen més de 2.000 persones i 40.000 espectadors. La censura va provocar l’origen de les Festes de Primavera com a estratègia de la societat civil per poder celebrar un carnaval, sense que es digués carnaval i d’això ja fa més de 58 anys. Però per què avui quan es parla de Festes de Primavera sorgeix una ombra pessimista que diu: “ja no són el que eren”, “ho estan deixant morir”. Que ha passat?

El record d’unes Festes de Primavera històriques, referents i brutals dels anys 60’s, 70’s i 80’s. El canvi de la societat i del context amb moltes més festes i esdeveniments al mateix poble i als voltants. La desconnexió dels joves amb les Festes de Primavera tant a nivell participatiu com emocional.
Aquests tres punts han alimentat aquesta ombra pessimista que ha esdevingut un bucle.
La solució no és fàcil i des del meu punt de vista la prioritat ha de ser fer de les Festes de Primavera un esdeveniment amb una participació massiva de la gent i les entitats del poble. Ja tenim festes pensades per atraure turistes, aquesta ha de ser per la gent de Palafrugell i comarca, i per fer-ho cal restablir aquest vincle popular i emocional que hem perdut. Les Festes de Primavera cal estimar-les de nou i per això cal participar-hi, perquè com diu la dita en castellà “con el roce, nace el cariño”.

Els que diuen “ja no són el que eren”, “ho estan deixant morir”, no recorden que les Festes de Primavera va néixer per la valentia d’uns pioners. Per aquest motiu els palafrugellencs hem d’assumir de nou la responabilitat de fer gran el Carnaval de Carnavals.
En resum, més participació popular per restablir un vincle emocional perdut i així fer renéixer la il·lusió. Sé de primera mà que l’organització de les Festes de Primavera del 2021 està treballant en aquesta direcció. Hem de ser optimistes. Som-hi!

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios