11 C
Pals
Dissabte, 26 novembre 2022
- Publicitat -

Fi de les eleccions, fi de la participació política?

I fins aquí, les múltiples jornades electorals a la nostra comarca. I en aquest sentit, diferents preguntes sobrevolen els espais postelectorals: vol dir això que ens emplacem d’aquí a 4 anys per a tornar a participar? Volem dir amb això que la participaciópolítica de la ciutadania ha acabat?

Doncs des de la meva perspectiva, és un NO rotund. Tal com esmentàvem en el programa especial de Ràdio Capital per a les eleccions locals del passat diumenge, un cop les ciutadanes han emès el seu vot, arriba el moment en el qual s’ha de fer un pas més, hem d’assumir la part de responsabilitat política individual i hem d’exercir el nostre poder de rendició de comptes de forma activa.

En altres paraules, si bé, moltes vegades hem sentit com la ciutadania es queixa que els seus dirigents no compleixen amb les promeses electorals. El seguiment de forma individual de les accions polítiques dutes a termes per les executives dels ajuntaments, constata una de les accions de participació política més enllà de les eleccions.

De fet, hauríem de començar a incorporar noves formes de participació política a la nostra cultura participativa. En aquest sentit, la societat de la nostra comarca faria un salt qualitatiu molt important, ja que la ciutadania no només se sentiria interpel·lada un cop cada quatre anys d’allò que l’envolta políticament parlant, i es faria responsable de les repercussions a les seves accions individuals com també, adquirirà una perspectiva de conjunt i a llarg termini que tan necessari és actualment.

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios